مسیر آرامش خود را در کلینیک زندگی شاد آغاز کنید

مقدمه

افرادی که به پرخوری عصبی مبتلا هستند چندین بار در هفته برای از بین بردن احساسات منفی به سراغ غذا می روند. شاید این افراد بعد از خوردن غذا احساس گناه و شرمندگی کنند اما به علت وجود این احساسات دوباره و دوباره به سراغ غذا می روند و وزن شان افزایش پیدا می کند و چاق می شوند. جالب اینجاست که پرخوری احساسی فقط در هنگام ناراحتی نیست و گاهی درهنگام خوشحالی نیز به سراغ پرخوری عصبی می رویم.

عوارض پرخوری عصبی

 

عوارض پرخوری عصبی

مفهوم پر خوری  عصبی چیست؟

پرخوری عصبی با عنوان «غذا خوردن احساسی» (emotional eating) نیز شناخته می­شود و شامل استفاده از غذا به عنوان مکانیسم مقابله برای کمک به داشتن احساس بهتر است. به طور معمول، این عارضه هیچ ربطی به گرسنگی جسمی ندارد و همه چیز مربوط به تسکین یا سرکوب احساسات و موقعیت­های ناراحت کننده است.

اگر از غذا به عنوان راهی برای مدیریت استرس استفاده می­کنید، ممکن است از خود بپرسید: چرا وقتی استرس دارم می­خواهم غذا بخورم؟ چگونه می­‌توانم پرخوری عصبی را متوقف کنم؟ برای کاهش استرس به جای غذا خوردن چه کنم؟

تعریف وبررسی علت پرخوری عصبی

اگرچه پرخوری در عادت های غیر طبیعی خوردن و پاکسازی تجلی پیدا می کند ، اما ریشه مشکل ، داشتن تصور منفی نسبت خود و یک تصور تحریف شده از بدن است. اگر از بیماری پرخوری رنج می برید ، نسبت به هرگونه نقص واقعی یا تصور شده نسبت به خود بسیار سختگیرانه و نا عادلانه عمل می کنید. و هرچند که شما احتمالاً می دانید که خوردن افراطی و پاکسازی پس از آن یک رفتار غیر معمول است و می تواند برای سلامتی فیزیکی و روحی شما مضر باشد ، اما به نظر نمی رسد که بتوانید خودتان را متوقف کنید. به نظر می رسد که هیچ کنترلی بر روی عادت های غذایی خود ندارید.

      با پرخوری وجود دارند و شرایطی که می تواند شما را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری قرار دهد شامل:

     

      • سابقه خانوادگی بیماری پرخوری یا سایر اختلالات خوردن. اگر یک خویشاوند نزدیک مانند مادر یا خواهر و برادر دارید که  

      • سابقه خانوادگی یا شخصی از اختلالات خلقی مانند افسردگی یا اضطراب یا سوء مصرف مواد.

      • عزت نفس ضعیف ، شاید به دلیل یک محیط بحرانی خانوادگی باشد که تأکید زیادی به موفقیت و کامیابی می کند.

      • خصوصیات شخصیتی مانند تکانشگری ، سختگیری، ترس بیش از حد ، کمرویی ، بدبینی و مشکل در “آینده نگری”

      • بحران های خانوادگی یا شخصی دشوار

      • سابقه سوءاستفاده جنسی ، سوءاستفاده جسمی و سایر تجربیات آسیب زا

      • تسلیم شدن در برابر فشار های فرهنگی ، خانوادگی یا همسالان برای کاهش وزن و لاغر بودن

    عوارض پرخوری عصبی

    پرخوری عصبی می تواند به تعدادی از عوارض سلامتی کمک کند، از جمله:

       

        • دیابت

        • بیماری قلبی

        • فشار خون بالا

        • سکته

      بسیاری از این شرایط سلامتی با چاقی مرتبط هستند. تقریباً نیمی از افراد مبتلا به اختلال پرخوری نیز اضافه وزن دارند اتفاق

      می افتد.

      مطالب پیشنهادی : روش های نوین درمان افسردگی با استفاده از نوروتراپی

      شناخت اختلال پرخوری عصبی

      پنج علامت اصلی پرخوری عصبی عبارتند از:

         

          • خوردن غذای بیش از حد معمول در مدت زمان کوتاه

          • احساس می کنید که این رفتار غذایی خارج از کنترل است

          • احساس سیری ناخوشایند

          • غذا خوردن سریعتر از حد معمول

          • وقتی گرسنه نیستید غذا بخورید

        تشخیص اختلال پرخوری عصبی

         

        تشخیص اختلال پرخوری عصبی

        پرخوری عصبی ؛ 9 راهکار برای مقابله با آن

        1- ورزش کنید

        برخی افراد با انجام ورزش روزانه احساس آرامش می کنند. پیاده روی، دویدن آهسته و یا انجام روتین حرکات یوگا برای مقابله با احساس پرخوری مناسب است. در یک تحقیق به داوطلبان گفته شد به مدت هشت هفته یک روتین یوگا را دنبال کنند. سپس محققان به ارزیابی آرامش ذهنی و درک در این افراد یعنی درک شخص از خود و شرایطی اطرافش پرداختند. نتایج این تحقیق نشان داد که انجام یوگا به خنثی کردن احساساتی نظیر اضطراب و افسردگی کمک می کند.

        2مدیتیشن را امتحان کنید

        برخی نیز ادعا می کنند مدیتیشن به از بین بردن چنین احساسی کمک می کند. تحقیقات بسیاری نشان دادند که تمرین مدیتیشن برای آرامش دهی به ذهن راه مناسبی برای درمان اختلال پرخوری و همچنین غذا خوردن احساسی است. نفس عمیق کشیدن خود به سادگی یک نوع مدیتیشن است. در جایی آرام بنشینید و روی تنفستان تمرکز کنید. هوا را به آرامی داخل و خارج بینی خود هدایت کنید.

        3یک دفترچه غذایی برای خود درست کنید

         دفترچه یادداشت برای ثبت اینکه هر غذایی را در چه زمان و در چه حالتی خوردید کمک می کند تحریک کننده های خوردن عصبی را شناسایی کنید. با اینکه کمی چالش برانگیز است اما سعی کنید تمام چیزهایی که می خورید را در آن دفترچه یادداشت کنید (چه وعده ای بزرگ و چه کوچک ) همچنین احساسی که در آن لحظه داشتید را نیز بنویسید. اگر خواستید برای مشاوره به پزشک مراجعه کنید این دفترچه بسیار مفید است.

        4یک رژیم غذایی سالم را مورد استفاده قرار دهید

        مطمئن شوید مواد مغذی سالم و کافی به بدنتان می رسانید چون این مورد نیز بسیار مهم است. تفاوت قائل شدن بین گرسنگی فیزیکی و احساسی بسیار دشوار است اما وقتی رژیم غذایی سالمی داشته باشید به راحتی زمان هایی که از روی ناراحتی و کسلی غذا می خورید قابل شناسایی است.

        5مظنونین همیشگی را از سبد غذایی خود حذف کنید

        سعی کنید غذاهایی که هنگام عذا خوردن های عصبی به سراغشان می روید را از سبد خرید حذف کنید و آنهایی را هم که دارید دور بیندازید. غذاهایی را برای حذف از این لیست  مانند چیپس، شکلات و بستنی در نظر بگیرید که چربی بالا دارند، شیرین و یا سرشار از کالری هستند. همچنین در هنگام ناراحتی به خرید نروید. غذاهایی که در زمان ناراحتی، استرس و کسلی هوس می کنید را خارج از دسترس قرار دهید که این کار به شکستن چرخه غذا خوردن عصبی کمک بسیاری می کند.

        6به حجم غذایتان توجه کنید

         در برابر خوردن یک بسته کامل چیپس یا دیگر غذاها در حجم بالا مقاومت کنید. وعده های خود را اندازه بگیرید و بشقاب های کوچک را انتخاب کنید تا به کنترل وعده ها کمک کند. همین که یک وعده را تمام کردید ابتدا کمی به خود فرصت دهید و بلافاصله برای بشقاب دوم اقدام نکنید. چند نفس عمیق بکشید و تمرکز کنید تا ببینید آیا واقعا هنوز گرسنه هستید یا خیر؟

        7به دنبال حمایت باشید

        اگر احساس تنهایی و افسردگی می کنید در برابر تنها بودن مقاومت کنید. حتی یک تماس تلفنی کوتاه با یک دوست یا یکی از اعضای خانواده برای خلق و خویتان معجزه می کند. در رژیم غذایی به اندام این امکان برای شما وجود دارد که با مشاور خود تماس بگیرید و اوضاع را کنترل کنید.

        8 چیزهایی که مورد حواس پرتی می شوند را حذف کنید

        شاید در مقابل تلویزیون، کامپیوتر یا موارد دیگری که سبب پرت شدن حواستان می شوند غذا بخورید. سعی کنید دفعه بعدی خود را در این شرایط قرار ندهید. با تمرکز روی غذا، لقمه هایی که می جوید و سطح گرسنگی متوجه خواهید شد که آیا غذا خوردتان عصبی است یا خیر. بعضی نیز 10 تا 30 بار جویدن غذا را قبل از بلعیدن توصیه می کنند و معتقدند این کار باعث تمرکز می شود. انجام این کارها به مغزتان زمان می دهد تا پیام سیری از معده را دریافت کند.

        9- روی مثبت صحبت کردن با خود کار کنید

         احساس گناه و پشیمانی با خوردن عصبی ارتباط دارد. اگر با غذاخوردن احساس ناراحتی دارید هرگز خود را ناامید نکنید و از تجربه ای که داشتید استفاده کنید تا به عنوان فرصتی جهت برنامه ریزی برای آینده استفاده کنید.

        هیجان و پرخوری عصبی

         

        هیجان و پرخوری عصبی

        نتیجه گیری

        پر خوری عصبی یک اختلال خوردن است. که علائم آن شامل خوردن غذای بیش از حد به مدت کمتر از ۲ ساعت و بدون داشتن کنترل روی خود است، که پرخوری نامیده می‌شود و به دنبال آن فرد برای پاکسازی با روش‌هایی مانند استفراغ یا استفاده نادرست از ملین‌ها را انجام می‌دهد. ممکن است احساس کنید نمی‌توانید این قسمت‌های پرخوری را متوقف یا کنترل کنید.

        سوالات متداول درباره پرخوری عصبی 

        آیا افسردگی منجر به پرخوری عصبی می‌شود؟

        این اختلال خلقی در هر فرد اثرات و عوارض مختلفی دارد. افسردگی در برخی از افراد منجر به پراشتهایی و در گروهی دیگر منجر به کم‌اشتهایی و لاغری می‌شود.

        چرا افراد مبتلا به اختلال پرخوری گوشه‌گیر شده و در اجتماع حضور پیدا نمی‌کنند؟

        اختلال پرخوری به‌شدت بر روی عزت‌نفس و اعتمادبه‌نفس اثر منفی دارد و فرد پس از غذا خوردن احساس شرمندگی می‌کند. این احساس شرمندگی منجر به تنفر از فرم بدنی شده و درنهایت فرد ترجیح می‌دهد در انظار عمومی کمتر قرار داشته باشد تا به خاطر اضافه‌وزنش مورد قضاوت دیگران قرار نگیرد.

        پست مرتبط : قرص لاغری چه تاثیرات روانی دارد؟ پر خ

        به اشتراک بگذارید: