همین حالا در خبرنامه مشترک شوید تا آخرین اخبار ، اطلاع رسانی ها و تخفیف ها را دریافت کنید.

با ما در ارتباط باشید

سبد خرید

اختلال وسواس یا OCD

وسواس (OCD) یک اختلال روانی است که با الگویی از افکار، تصاویر، خاطرات ناخوشایند و مزاحم همراه است که شخص را به انجام رفتارهای تکراری و غیر منطقی وادار می‌کند. این رفتارها معمولاً به منظور کاهش تنش و اضطراب ناشی از وسواس انجام می‌شوند، اما فقط تأثیر موقتی دارند و ممکن است باعث افزایش وسواس شوند

به عنوان مثال، شخصی که از آلودگی به میکروب ها می‌ترسد، ممکن است به طور بیش از حد و بارها دست‌های خود را بشوید، یا شخصی که شک دارد که درب خانه را قفل کرده است یا نه، ممکن است چندین بار برگردد و درب را بررسی کند. این نوع از رفتارهای قهر ممکن است زمان زیادی را از شخص بگیرد و باعث تأثیر منفی بر فعالیت‌های روزانه، اجتماعی و حرفه‌ای شود.

به طور کلی، وسواس می‌تواند باعث ایجاد اضطراب، افسردگی و خستگی شود.

درمان اختلال وسواس فکری و عملی OCD
درمان اختلال وسواس فکری و عملی OCD

انواع وسواس چیست؟

وسواس چک کردن

چک کردن دائم و چندین باره اتفاقات مختلف مانند قفل‌ها، گاز، کلیدها، چراغ‌ها و غیره. همچنین این اشخاص ممکن است دائما چک کنند که بیمار نباشند و آزمایشات مختلف را انجام دهند.

وسواس تمیز بودن

اشخاصی که این نوع از وسواس را دارند همیشه ترس اینکه مبادا جایی کثیف باشد و یا بطور کامل تمیز شسته نشده باشد، را دارند. همچنین این افراد از نظر روانی همیشه نگرانند که مبادا دیگران وی را شخص کثیفی بدانند.

وسواس تقارن

احساس نیاز برای اینکه تمام وسایل اتاق و خانه شان در ترتیب خاصی باشد و همه وسایل با هم تقارن داشته باشند.

وسواس فکری و عملی

شامل وسواس و فکر کردن مداوم به یک موضوع است. این افکار ممکن است بسیار زننده باشد. همچنین فکر کردن مداوم به اتفاقی که در گذشته ی شخص ، افتاده را نیز شامل می شود.

وسواس تمیزی و پاکی و نجسی
وسواس تمیزی و پاکی و نجسی

علل ایجاد وسواس فکری 

واقعیت این است که روانشناسان هنوز درباره علت اصلی ایجاد شدن وسواس فکری به توافق نرسیده‌اند، اما فرضیات مختلفی درباره این عارضه مطرح شده است.
گروهی از روانشناسان عقیده دارند ایجاد و تشدید افکار وسواسی می‌تواند نشانه‌ی این باشد که در زندگی شخصی فرد مشکلی پیش آمده است. سروکله زدن با مشکلات ارتباطی، چالش‌های مختلف در محیط کار یا فشارهای اقتصادی می‌تواند روان فرد را درگیر کند و افکار وسواسی به سطح هشیاری فرد راه پیدا کنند.

یکی دیگر از روش‌های تبیین وسواس فکری، بیان می‌کند که مغز به شکل مداوم افکار مختلفی را تولید می‌کنند و زمانی که ما به این افکار توجه ویژه‌ای نشان نمی‌دهیم، آن‌ها بدون اینکه مشکلی ایجاد می‌کنند از مسیر ذهنی‌مان عبور می‌کنند.
مشکل از آنجایی شروع می‌شود که فرد تلاش می‌کند به مجموعه‌ی خاصی از فکرها نیندیشد. در نتیجه توجه به سمت آن افکار خاص هدایت می‌شود این فکرها با شدت زیادتری در مغز فرد باقی می‌مانند.
طرفداران این فرضیه مثالی برای توضیح بهتر سازوکار گیر کردن افکار در مغز ارائه می‌دهند. طبق نظر این گروه، اگر به افراد گفته شود که می‌توانند به هر چیزی فکر کنند، اما نباید به فیل بنفش فکر کنند، به طور قطع ذهن آن‌ها روی فیل بنفش متمرکز خواهد ماند و آن‌ها نمی‌توانند افکار خود را به چیز دیگری منحرف کنند. افکار وسواسی نیز سازوکار مشابهی دارند. اینکه فرد تلاش می‌کند به آن‌ها فکر نکند، باعث تشدید و استحکام این افکار می‌شود.

وسواس جبری عملی
وسواس جبری عملی

علائم وسواس چیست؟

وسواس فکری عملی

افکار، تصاویر یا ترس‌های ناخواسته، تکراری و آزاردهنده که باعث اضطراب یا استرس می‌شوند (وسواس فکری).

رفتارهای تکرارشونده، جبری یا روتین‌های خاص که برای کاهش اضطراب یا جلوگیری از اتفاق بد انجام می‌شوند (وسواس عملی).

این افکار یا رفتارها به طور قابل توجهی زمان شما را می‌گیرند و در فعالیت‌های روزانه، کار، تحصیل یا روابط شما تداخل ایجاد می‌کنند.

شما نمی‌توانید به راحتی از این افکار یا رفتارها جلوگیری کنید یا آن‌ها را کنترل کنید.

برخی از مثال‌های رایج از علائم وسواس فکری عملی عبارتند از:

  • ترس بیش‌ازحد از آلودگی، کثیف بودن یا بیمار شدن
  • شک دائم درباره‌ی اینکه درست عمل کرده‌اید یا نه (به عنوان مثال، در را قفل کرده‌اید یا نه)
  • حساس بودن به نظم، تقارن یا قرینگی
  • دستورالعمل‌های دینی یا قوانین خودساخته را به شدت رعایت کردن
  • تصورات تهاجمی، خشونت‌آمیز یا جنسی درباره‌ي خود یا ديگران
  • نگه داشتن و جمع آوري اشياء بي فایده يا با فایده

 وسواس تقارن

وسواس چک کردن  

  • چک کردن مداوم اجاق، فر، قهوه جوش، توستر و سایر دستگاه‌های برقی برای جلوگیری از آتش‌سوزی
  • چک کردن مداوم درب خانه، ماشین، کمد و … برای جلوگیری از سرقت یا ورود دزد.
  • چک کردن مداوم شیر آب، چراغ، پنجره و … برای جلوگیری از هدر رفتن منابع یا ایجاد خطر
  • چک کردن مداوم وسایل شخصی مانند کارت ملی، شناسنامه، دسته چک و … برای جلوگیری از گم شدن آن‌ها.
  • چک کردن مداوم ایمیل، پیامک، تماس‌ها و … برای جلوگیری از اشتباهات ناخواسته
  • چک کردن مداوم لاستیک‌های ماشین، قفل‌های درب، سطح سوخت و … برای جلوگیری از تصادفات.
  • چک کردن مداوم نفس‌گیری نوزادان، تب دانش‌آموزان، علائم بیماری خانواده‌ایان و … برای جلوگیری از آسیب دیدن آن‌ها.

وسواس تمیزبودن

عوارض وسواس و تاثیر آن در زندگی

اثرات وسواس فکری می‌تواند زندگی شخصی ما را ویران کند. طبق تعریف موسسه­‌ ملی سلامت روان، وسواس فکری و عملی  این‌گونه تعریف می‌شود: «اختلالی شایع، مزمن و طولانی‌­مدت که فرد در آن دچار افکار (وسواس فکری) و رفتار (وسواس عملی) غیرقابل کنترل می‌­شود و احساس می‌کند که باید چندین‌بار این افکار و رفتار را تکرار کند.»

این وسواس‌ها زمان زیادی در طول روز ذهن بیمار را درگیر می‌کنند و علاوه بر این که انرژی زیادی از فرد می‌گیرند، قدرت تمرکز روی امور دیگر را هم از او سلب می‌کنند. همچنین این دغدغه‌های فکری در زندگی خانوادگی و فعالیت‌های اجتماعی افراد اختلال زیادی ایجاد می‌کنند.

اثرات جسمی این اختلال چیست؟

اگر مدت زیادی با این اختلال دست‌وپنجه نرم می‌کنید ممکن است عوارض جسمی آن را تجربه کرده باشید. شما فشار زیادی را تجربه می‌کنید. این فشار و فرسودگی ناشی از وسواس فکری یا عملی در بیشتر روزها همراه شما است. ابتلا به بیماری‌های قلبی یکی از خطرات احتمالی برای افراد مبتلا به وسواس فکری است. همچنین موارد زیادی از زخم‌ها و عفونت‌های جدی پوستی در اثر شستشوی زیاد و مکرر دیده شده است. تمام وسواس‌های رفتاری و فکری خود را با جزئیات با مشاور یا روانشناس خود مطرح کنید. در جلسات روانشناسی سعی کنید به کمک روان‌درمانگر راهکارهایی برای کاهش آسیب‌های احتمالی جسمی پیدا کنید.

درمان وسواس
درمان وسواس

راه های تشخیص وسواس

مصاحبه بالینی با روانشناس و رونپزشک

تست های روانسنجی

آزمون هایی هستند که شامل مجموعه ای از تست های معتبرند که بیشتر در «کیلینک های روانشناسی» و «بیمارستان های روانپزشکی» برای بررسی علائم بیماری های روانی مورد استفاده قرار می گیرند.

نقشه مغزی QEEG

نقشه‌برداری مغزی پزشک را قادر می‌سازد تا نقاط قوت و ضعف الگوی منحصر به فرد امواج مغزی بیمار، مناطقی از مغز که فعالیت کم یا بیشتری در آن‌ها وجود دارد و همچنین مناطقی که فعالیتشان به درستی تنظیم نمی‌شود را شناسایی و ارزیابی کند. زمانی که دلیل این مشکل و اختلال ذهنی مشخص شد می‌توان یک برنامه درمان با نوروفیدبک برای کمک به افراد مبتلا به وسواس یا سایر اختلالات روانی طراحی کرد.

راه‌های درمان وسواس

روان درمانی

روان درمانی یکی از مهمترین روش‌های درمانی برای وسواس است. در این روش‌ها، پزشک به کمک بیمار، سعی می‌کند با ارتقاء آگاهی بیمار از رفتارهای وسواسی و نیز با کنترل تفکرات ناپسند، فرد را به کنترل وسواس خود برساند.

روش‌های روان درمانی شامل موارد زیر است:

روان درمانی شناختی رفتاری (CBT)

در این روش، بیمار با کمک پزشک، مبتنی بر شناخت و رفتار، با ارتقاء آگاهی خود از رفتارهای وسواسی و کنترل تفکرات ناپسند، به کنترل وسواس خود می‌رسد.

روش‌های پذیرش و تعهد (ACT)

در این روش، بیمار با کمک پذیرش و تعهد، به کنترل رفتارهای وسواسی خود می‌رسد.

روش‌های تمرین ذهن‌آگاهی (Mindfulness)

در این روش، بیمار با تمرین ذهن‌آگاهی، به کنترل رفتارهای وسواسی خود می‌رسد.

رفتار درمانی

در این روش‌ها، بیمار با تمرین انجام دادن رفتارهایی که باعث وسواس می‌شود ولی با شرایط نامناسبی همراه نیستند، تسلط خود را برای کنترل وسواس افزایش می‌دهد. به عنوان مثال، اگر فرد با شستن دست‌های خود برای کنترل وسواس بیش از حد به شدت مشغول است، پزشک ممکن است تمرین کنترل شستن دست‌ها را با فواصل زمانی افزایش دهد.

دارو درمانی

در صورتی که در فرآیند درمان اختلال وسواس روانشناس تشخیص دهد فرد نیاز به دارو درمانی دارد، او را به روانپزشک ارجاع می‌دهد تا برای ادامه درمان اختلال وسواس از دارو نیز بهره بگیرد. دارو درمانی به فرد کمک می‌کند فرآیند درمان اختلال وسواس را بهتر پیش ببرد.

دارو درمانی در کنار جلسات روان درمانی (درمان شناختی رفتاری و درمان روانپویشی) به کنترل و بهبود علایم کمک می کند. افرادی که ریشه مشکل وسواس آنها ژنتیک است از دارو درمانی نتایج بهتری می گیرند.

داروهایی مثل داروهای ضد افسردگی که مسیرهای سروتونین مغز را هدف قرار می‌دهند، به خوبی برای درمان افراد مبتلا مناسب هستند در صورتی که این داروها برای فرد موثر نباشد ممکن است روانپزشک از داروهای آنتی سایکوتیک استفاده کنند.

دو نوع از داروهای آنتی سایکوتیک برای درمان وسواس فکری و عملی به کار می‌روند که شامل آنتی سایکوتیک های نسل اول و نسل دوم هستند. داروهای نسل دوم تحت عنوان داروهای آنتی سایکوتیک آتیپیک(atypical) هم شناخته می‌شوند که برای تقویت SSRI ها به کار می‌روند.

تذکر

استفاده از دارو حتما باید تحت نظر روانپزشک باشد. به هیچ عنوان خود درمانی با دارو پیشنهاد نمی‌شود.

نوروتراپی

نوروتراپی یک روش درمانی است که مغز را آموزش می‌دهد. این آموزش به سه روش نوروفیدبک، rTMS و TDCS انجام می‌شود تا اختلالات مغزی درمان شوند.

اولین گام در این مسیر، نقشه‌برداری مغزی است. نقشه مغزی فرايندی است که طی آن فعالیت الکتریکی مغز ثبت شده و الگوهای امواج مغزی تجزیه و تحلیل می‌شود. برای این کار، حسگرهایی به روی پوست سر و اطراف گوش قرار می‌گیرند.

برای درمان وسواس از طریق نوروتراپی، از دو روش درمانی rTMS  و TDCS استفاده می‌شود:

TDCS یا تحریک الکتریکی فرا جمجمه ای مغز

در این متد با جریان الکتریکی (حداکثر تا ۲ میلی آمپر) نواحی خاصی از مغز برای ایجاد نتایج مورد نظردرمانی مورد تحریک قرار می گیرد.

نحوه اجرای درمان

نحوه کار به این صورت است که دو یا چهار الکترود  بر روی نواحی خاصی از سر قرار می گیرد. جریان الکتریکی پس از عبور از نواحی مختلف (پوست سر، جمجمه و …) خود را به سطح قشر مغز می رساند.

 ازاین وسیله درمانی هم اکنون در اکثر کشورهای پیشرفته استفاده  می شود زیرا کاملا بی ضرر وبدون عوارض است.

rTMS یا تحریک مغناطیسی فراجمجمه‌ای مغز

در این روش، فعالیت الکتریکی مغز تحت تأثیر میدان مغناطیسی قرار می‌گیرد و می‌تواند نواحی خاصی از قشر مغز را تحریک کند. هر پالس مغناطیسی، بدون احساس درد، از پوست سر و استخوان گذشته و به نورون های عصبی می‌رسد و موجب فعالیت نورون های عصبی آن قسمت از مغز می‌شود. میدان مغناطیسی، علاوه بر ایمن بودن، احساس ناخوشایندی نیز در فرد ایجاد نمی‌کند. عبور میدان مغناطیسی از مغز، جریانی در سلول‌های عصبی مغز ایجاد کرده و این سلول‌ها را تحریک می‌کند. RTMS می‌تواند برای هر بیمار بطور اختصاصی و در منطقه خاصی از مغز انجام شود. این روش درمانی بسته به نوع بیماری یا اختلال، می‌تواند تاثیرات اختصاصی بازدارنده یا تحریکی بر آن قسمت از مغز بگذارد.

نکات مهم در درمان وسواس

یکی از نکات مهم در درمان اختلال وسواس همراهی بیمار با درمانگر است. به همین دلیل در جلسات ابتدایی فرد باید به طور منطقی قانع شود که چرا نیاز به درمان و انجام تمرین دارد. زیرا انگیزه فرد در مسیر درمان کمک زیادی به فرآیند درمان اختلال وسواس می‌کند.
درمان اختلال وسواس با توجه به شدت و نوع علائم متفاوت است و انتخاب شیوه درمان باید توسط متخصص و پس از بررسی‌های لازم صورت بگیرد.

همراهی اعضای خانواده و دوستان فردی که به وسواس مبتلاست، در این مسیر بسیار اهمیت دارد. بنابراین باید شیوه صحیح برخورد با فرد را بدانند و از سرزنش یا افزایش میزان اضطراب او خودداری کنند.
اعضای خانواده و اطرافیان فرد بیمار توجه داشته باشند که فرد دچار اختلال وسواس نمی‌خواهد مشکل‌زا باشد و انجام برخی از رفتارها ممکن است از کنترل او خارج باشد. اطرافیان باید فرد را در انجام فرآیند درمان تشویق و به جای سرزنش به او دلگرمی بدهند.
یکی از نکات مهم در درمان اختلال وسواس این است که فرد به چک کردن و بررسی‌های مداوم نه بگوید و با انجام تمرین‌ها بتواند تعداد انجام این بررسی‌های مداوم را کاهش بدهد.
فرد مبتلا باید تا جایی که می‌تواند اطلاعات خود را درباره اختلال وسواس افزایش بدهد تا با افزایش آگاهی خود بتواند به صورت علمی و منطقی با وسواس خود مبارزه کند و در درمان اختلال وسواس موفق عمل کند.
باید به این نکته توجه داشته باشید که درمان اختلال وسواس اغلب به کندی پیش می‌رود و نیازمند صرف وقت و صبوری و ادامه مداوم جلسات درمان است. بنابراین نباید توقع داشت با چند جلسه روانشناسی اختلال وسواس در فرد به کلی درمان شود و فرد به سرعت به زندگی عادی و روزمره خود بازگردد.

بیشتر بدانیم: معجزه درمان وسواس

سوالات متداول درباره وسواس

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به وسواس هستند ؟

همه افراد در دنیا فارغ از هر جنسیتی و قومیتی و سنی می توانند با وسواس و افکار وسواسی درگیر بشوند اما متوسط سن درگیری با وسواس 19.5 سالگی می باشد و 25 درصد از موارد ابتلا نیز زیر 14 سال هستند .

با توجه به آمارها واطلاعات علمی اخیر دانشمندان به این نتایج رسیده اند که شروع اختلال افسردگی در آقایان در سنین پایین تری در مقایسه با زنان اتفاق می افتد . و مشخصا در بین زنان اختلال وسواس بیشتر در بعد وسواس نظافتی مثل شستن مرتب دست ها و …. اتفاق می افتد و در بین مردان اختلال وسواس بیشر در بعد فکری و خیالی اتفاق می افتد

چگونه میتوان از وسواس پیشگیری کرد؟

  • تقویت سلامت روانی و افزایش تاب‌آوری در برابر استرس‌ها و مشکلات زندگی
  • ارتباط سالم و مثبت با خود، خانواده، دوستان و جامعه
  • تعادل بین کار، تحصیل، تفریح و استراحت
  • رعایت اصول بهداشتی و تغذیه‌ای و انجام فعالیت‌های بدنی منظم
  • کاهش مصرف الکل، سیگار، مواد مخدر و داروهای غیرضروری
  • یادگیری مهارت‌های مدیریت اضطراب، تنفس، آرامش، خلاقیت و حل مسئله
  • جستجوی کمک حرفه‌ای در صورت داشتن علائم وسواس یا سایر اختلالات روانی

چه اختلالات دیگری مشابه اختلال وسواس فکری عملی می باشند؟

اختلالات بسیار دیگری ممکن است شبیه اختلال وسواس فکری عملی باشند و یا اینکه با آن همپوشانی داشته باشد.

  • اختلال خود زشت انگاری یا پریشانی از زشت تصور کردن خود. شما باور دارید که بخشی از صورت یا بدنتان شکل بدی دارد و ساعت ها در مقابل آینه در حال بررسی یا تلاش برای پوشاندن آن هستید. حتی ممکن است از ظاهر شدن در مکان های عمومی خودداری کنید.
  • ختلال کندن مو- اصرار زیاد برای کندن موی سر یا ابرو.
  • اضطراب سلامتی (هیپوکندریازیس) – ترس از ابتلا به یک بیماری جسمی جدی، مانند سرطان.
  • افراد دارای سندرم تورت (که در آن یک فرد ممکن است ناگهان فریاد بزند و یا بطور غیر قابل کنترلی تکان بخورد) اغلب دارای اختلال وسواس فکری عملی نیز هستند.
  • کودکان و بزرگسالانی که دارای بعضی از انواع اوتیسم، مانند سندرم اسپرگر هستند، ممکن است به نظر برسند که اختلال وسواس فکری عملی دارند چرا که ترجیح میدهند کارها به شکل خاصی انجام شوند و یا برخی رفتارها رو دائم تکرار کنند.

درمان های مکمل برای وسواس چیست ؟

پزشک شما می تواند شما را به یک تیم تخصصی ارجاع دهد که ممکن است شامل روانپزشکان، روانشناسان، پرستاران، مددکاران اجتماعی و کاردرمانگران باشد. ممکن است موارد ذیل را پیشنهاد دهند:

  • اضافه کردن درمان شناختی به دارو درمانی یا به درمان مواجهه;
  • مصرف همزمان دو داروی ضد وسواس مثل کلومیپرامین و سیتالوپرام;
  • افزودن داروهای ضد روان پریشی از قبیل آریپیپرازول و ریسپریدون;
  • درمان سایر عارضه ها (حدود 1 نفر از هر 3 نفر مبتلا به اختلال وسواس فکری عملی، دارای اضطراب، افسردگی یا مشکل سوء مصرف الکل یا مواد هم هستند);
  • با خانواده و مراقبین خود، کار کنید تا از آنها حمایت و راهنمایی بگیرید.

اگر با تنها زندگی کردن مشکل دارید، آنها ممکن است پیشنهاد محل اقامتی را دهند که بتوانید با سکونت در آنجا و دریافت کمک، مستقل تر شوید.

با درمان، آینده برای بیشتر افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری عملی خوب است. با این حال، اگر OCD (اختلال وسواس فکری عملی) بسیار شدید دارید که بهبود نیافته است:

  • یک برنامه روزانه فشرده تر روان درمانی (درمان شناختی رفتاری و روش درمانی حساسیت زدایی منظم) را با بستری شدن در بیمارستان دنبال کنید.
  • تحریک عمیق مغز با استفاده از پالس های الکتریکی برای تسکین علائم، رویکرد جدیدی است که در حال حاضر در فاز تحقیق می‌باشد.
  • در صورتی که هیچ چیز دیگری کمکی نکرده باشد، عمل مغزی “عصب کشی فرسایشی” آخرین راه حل است که به ندرت پیشنهاد می شود. در حقیقت این آخرین چاره است. زیرا که عوارض جانبی خطرناکی دارد..

چه زمانی برای درمان وسواس به پزشک متخصص مراجعه می کنیم؟

بین کمال گرا بودن یعنی کسی که به عنوان مثال نتایج یا عملکرد بی عیب و نقص را ترجیح می دهد و داشتن اختلال وسواسی اجباری تفاوت وجود دارد. اختلال وسواسی اجباری فقط نگرانی های در مورد مشکلات زندگی و یا تمایل فرد به تمیز یا مرتب کردن به روشی خاص نیست.
اگر وسواس و اجبار شما در زندگیتان تأثیر می گذارد، به مراکز علوم اعصاب و روانشناسی سایبر مراجعه کنید

آیا اختلال وسواس فکری، نوعی اختلال مغزیست؟

با توجه به تحقیقات صورت گرفته اختلال وسواس ناشی از مشکلاتی در ارتباط میان بخش پیشین مغز و بخش های عمیق تر است. این ساختارهای مغزی از یک پیام رسان شیمیایی به نام سروتونین استفاده می کنند. عملکرد سروتونین در مغز برخی از بیماران مبتلا به این وسواس اختلالاتی دارد که با استفاده از داروهای سروتونین و یا درمان شناختی قابل درمان می باشد.

وسواس کودکان چه دلایلی دارد؟

گاهی اوقات وسواس کودکان ژنتیکی هم بوده و اگر به اعضای خانواده دقت کنید، پدر و یا مادر در زمانی، دچار وسواس بوده اند. از این رو والدینی که دچار وسواس هستند می توانند این عارضه را به کودک خود هم انتقال دهند. اختلالات اضطرابی هم باعث وسواس می شود.

سخن اخر

وسواس یک اختلال روانی است که می‌تواند زندگی فرد را مختل کند و باعث اضطراب، استرس، ناراحتی و خود انتقادی شود. وسواس دارای علل، علائم و روش‌های درمان مختلفی است که باید با توجه به شرایط و نیازهای هر فرد مورد بررسی قرار گیرد.

وسواس قابل درمان است اگربه درستی در فرد تشخیص داده شود و از کمک‌های موجود استفاده کند. وسواس را نباید با کمال‌گرایی، دقت و تعصب اشتباه گرفت. وسواس یک بیماری است نه یک خصوصیت شخصیتی پس آن را جدی بگیرید

img

حدود دوازده سال است که در زمینه نوروساینس و درمان های علوم اعصاب در مشهد مشغول به فعالیت هستم. پس از کسب تجربه در مراکز مختلف در شهر مشهد، با گرد هم آوردن بهترین تیم درمان و همچنین تهیه بروز ترین تجهیزات در مرکز اعصاب و روان نوین، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان هستم. شماره پروانه روانشناسی: ۱۲۵۹۶۶۷ شماره نظام روانشناسی: ۲۹۱۰۵ عضو انجمن روانشناسان آمریکا (APA): C2002264541 کاندیدای دکتری تخصصی روانشناسی عضو نظام روانشناسی عضو انجمن عصب شناسی عضو انجمن علوم اعصاب ایران عضو انجمن علوم و فناوری های شناختی ایران سوابق همکاری درمانگاه مغز و اعصاب شرق ایران از 1401 تا اکنون سرتیم درمان نورساینس مرکز اعصاب و روان نوین تاکنون – ۱۴۰۰ سرپرست دپارتمان علوم اعصاب مرکز آرن ۱۳۹۹-۱۴۰۱ سرتیم درمان نوروساینس بیمارستان شمس الشموس ۱۳۹۹-۱۴۰۱ سرپرست دپارتمان علوم اعصاب واحد برتر بیمارستان با ۹۲.۵ درصد رضایتمندی درمانگاه حسین ابن علی ۱۳۹۸-۱۴۰۱ سرپرست دپارتمان علوم اعصاب کلینیک سبک زندگی – تحت نظارت بهزیستی خراسان رضوی ۱۳۹۸-۱۳۹۹ سرپرست دپارتمان علوم اعصاب کلینیک جراحی اعصاب و روان دکتر آبیلی ۱۳۹۹ سرپرست دپارتمان علوم اعصاب مرکز نوین پاژ ۱۳۹۶-۱۳۹۷ همکاری با مجموعه قلم چی جهت ارزیابی دانش آموزان کنکوری مرکز بهار دانش ۱۳۹۶ ۱۰ ماه – دوره های سوپر ویژنی، نوروفیدبک مقدماتی و پیشرفته مقالات مقایسه اثربخشی دو روش درمانی نوروفیدبک و درمان شناختی _ رفتاری CBT بر اضطراب اجتماعی ۱۳۹۸ برای مشاهده مقاله در سایت سیویلیکا اینجا کلیک کنید. بررسی اثربخشی نوروفیدبک بر کیفیت خواب و شدت بی خوابی در بیماران مبتلا به اختلال خواب ۱۳۹۸ برای مشاهده مقاله در سایت سیویلیکا اینجا کلیک کنید. سخنرانی ها پنجمین کنفرانس بین المللی روانشناسی مدرن، مشاوره و علوم آموزشی – دانشگاه جورجیا ۲۰۲۰ ارائه مقاله کنفرانسی نهمین سمپوزیوم نوروپسیکولوژی شناختی ایران ۱۳۹۸ ارائه مقاله کنفرانسی

نوشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * علامت گذاری شده اند