تست کلینیکال کیو (Clinical Q) یا به اختصار CQ یک روش ساده و ارزان قیمت برای چکاپ سلامت مغز است. این تست با دو سنسور انجام میشود و صرفا امواج مغزی را اندازه گیری میکند و سلامت مغز بر اساس امواج مغزی بررسی میکند. برخلاف دیگر تستها از جمله CT اسکن یا MRI این تست هیچ گونه پرتو یا موجی را به مغز شما وارد نمیکند و هیچگونه عوارضی ندارد.
در مقابل ساده بودن این تست اطلاعات بسیار مفیدی را به ما میدهد و همچنین سلامت روان شما را بدون داشتن مکالمه خاصی بررسی می کند. شاید شما نتوانید به خوبی حس و حال خود را توصیف کنید اما این دستگاه بدون این که از شما سوالی پرسیده شود سلامت مغز شما را بررسی می کند.
فهرست عناوین
- 1 روش انجام ارزیابی کلینیکال کیو یا Clinical Q
- 2 تست کلینیکال کیو یا Clinical Q چه فاکتورهایی را می سنجد؟
- 3 اختلالاتی که معرفی شد به وسیله روشهای درمانی نوروتراپی بدون نیاز به دارو و بدون عوارض درمان خواهند شد که عبارتند از:
- 4 نوروفیدبک
- 5 فواید کلینیکال کیو یا Clinical Q
- 6 دانستن وضعیت سلامت مغز چه فایده ای دارد؟
- 7 سخن پایانی
روش انجام ارزیابی کلینیکال کیو یا Clinical Q
ارزیابی Clinical Q یک ارزیابی جامع با ثبت ۵ کانال امواج مغزی است. این ارزیابی به صورت یک Template جداگانه بر روی نرم افزار eProbe موجود است و با کمک مقایسه نتایج آن با دیتابیس خود، گزارش جامعی در قالب یک فایل جداگانه ارائه می دهد. ارزیابی ClinicalQ بر خلاف نقشه مغزی بر اساس دیتابیس جامعه غیر نرمال یا همان افراد دارای بیماری انجام میگیرد.
ارزیابی Clinical Q کمک می کند که تشخیص دهید، مرکز اختلال در مغز فرد در کدام ناحیه از مغز است و کدام ناحیه از مغز غیر طبیعی کار میکند.
این شیوه تشخیصی هیچگونه عوارض یا تحمل دردی برای بیمار نداشته و راحتی می توان از این شیوه تشخیصی استفاده کرد.
پس از ارزیابی های بالینی و انجام تست CQ و تعیین دقیق محل و نوع اختلال، می توان میزان فعالیت سلولهای عصبی آن ناحیه مشکل دار را توسط نوروتراپی و طی جلساتی به حالت طبیعی برگرداند.و طی چندین جلسه بهبودی حاصل شود.
تست کلینیکال کیو یا Clinical Q چه فاکتورهایی را می سنجد؟
تست CQ به راحتی بدون مکالمه و در مدت زمان 15 دقیقه تمام فاکتورهای زیر را می سنجد:
- استرس
- اضطراب
- اختلالات خواب
- حافظه کوتاه مدت
- مشکل در توجه و تمرکز
- بیش فعالی ADHD
- درگیری های ذهنی و نشخوار فکری
- اختلالات خلقی مانند افسردگی
- خشم و عصبانیت
- وسواس فکری و عملی
- میگرن
- اوتیسم و آسپرگر
اختلالاتی که معرفی شد به وسیله روشهای درمانی نوروتراپی بدون نیاز به دارو و بدون عوارض درمان خواهند شد که عبارتند از:
نوروفیدبک
نوروفیدبک با استفاده از بازخورد دادن به مغز از طریق صدا و تصویر مغز را به وسیله خودش تمرین میدهد تا امواج مغزی به حالت نرمال خود برگردند و باعث خواهد شد اختلالاتی که بالاتر معرفی شدند درمان شوند.
تحریک مغناطیسی فراجمجمهای مغز یا rTMS
در این روش درمانی با ارسال پالسهای مغناطیسی در مناطق مختلف مغز با شدت مورد نیاز، نورونهای مغز را در جهت تولید امواج سالم تحریک میشوند. این روش درمانی برای درمان افسردگی کارایی بسیار بالایی دارد.
تحریک الکتریکی فراجمجمهای مغز یا TDCS (TES)
در این روش با استفاده از دو الکترود و پد اسفنجی آغشته به مایع رسانا، نورونهای مغز بارور میشوند تا امواج آنها به حالت نرمال بازگردند. این روش درمانی معمولا به صورت مکمل در کنار نوروفیدبک و TDCS استفاده میشود.
فواید کلینیکال کیو یا Clinical Q
- افزایش کارایی مغز و بهبود عملکرد شناختی در برخی از اختلالات مانند افسردگی، اضطراب، اختلالات خواب، اختلالات یادگیری و اختلال نقص توجه.
- کاهش علائم برخی از بیماری های عصبی مانند پارکینسون، آلزایمر، صرع و مولتیپل اسکلروز.
- تقویت سیستم ایمنی و مقاومت در برابر التهابات و عفونت ها.
- بهبود سطح انرژی و استقامت.
- کاهش خطر بروز برخی از بیماری های قلبی عروقی مانند فشار خون بالا، آریتمی قلبی و آترواسکلروز.
دانستن وضعیت سلامت مغز چه فایده ای دارد؟
جواب این سوال بسیار ساده است، همان طور که شما با آزمایش خون متوجه میشوید دچار قند خون شدهاید و اقدام لازم را برای آن انجام میدهد، در مورد سلامت مغز نیز همین مسئله نیز تکرار می شود. اما نکته حائز اهمیت این است که مواردی که عنوان شد به راحتی با درمانهای غیر دارویی از جمله نوروفیدبک، rTMS و TDCS به سادگی قابل درمان است.
سخن پایانی
سلامت مغز و روان در زندگی روزمره و عملکرد ما تاثیر گذار است، به آن اهمیت دهید و آن را مورد بررسی قرار دهید تا از سلامت آن اطمینان حاصل کنید. اگر هم نیاز به کمک دارید تعلل کردن به شما کمکی نمی کند، درمانهای نوروتراپی به راحتی میتواند شما را درمان کند. برای مثال درمان نوروفیدبک با دیدن فیلم انجام میشود، آن هم نه فیلم خاصی، می توانید فیلم سینمایی یا کارتون تماشا کنید و درمان شوید!
برای مطالعه بیشتر اینجا کلیک کنید.