همین حالا در خبرنامه مشترک شوید تا آخرین اخبار ، اطلاع رسانی ها و تخفیف ها را دریافت کنید.

با ما در ارتباط باشید

سبد خرید

درمان خود زشت انگاری

درمان خود زشت انگاری   :

درمان خود زشت انگاری کلینیک زندگی شاد افتخار خود می داند که جهت درمان انواع اختلالات روانپزشکی در کودکان و نوجوانان و بزرگسالان  در تمامی ساعات کاری در خدمت شما هموطنان عزیز باشد ؛ ما در این مطلب از زبان روانپزشکان ماهر خود در مورد خود زشت پنداری -پرسشنامه اختلال خود زشت انگاری-تست خود زشت پنداری-درمان خود زشت پنداری در نوجوانان-خود زشت انگاری -اختلال خود زشت پنداری-خود زشت پنداری به انگلیسی-تنفر از ظاهر خود با شما گفتگوی مختصری خواهیم داشت ؛ البته برای گرفتن بهترین نتیجه منتظر شما عزیزان در کلینیک تخصصی زندگی شاد با سال ها سابقه ی درخشان و موفق خواهیم بود.

 

درمان خود زشت انگاری
درمان خود زشت انگاری

درمان اختلال خود زشت انگاری

تنها راه حلی که مبتلایان به این اختلال انتخاب می‌کنند، جراحی یا درمان‌های پوستی و جسمی است. این افراد هرگز خود را بیمار نمی‌دانند بلکه جسم خود را ناقص می‌بینند بنابراین هرگز به مراکز مشاوره مراجعه نمی‌کنند تا تحت درمان قرار بگیرند.افزایش نوبت‌های عمل بینی نمایان کننده اهمیت و شدت بروز این اختلال در افراد است چرا که شایع‌ترین نقصی که افراد مبتلا به آن اشاره می‌کنند، بینی آن‌هاست. طبق نتایج تحقیقات، در درمان اختلال خود زشت پنداری، درمان‌های شناختی رفتاری به همراه مصرف داروهای افسردگی و ضد اضطراب مؤثر واقع شده‌اند.

روان درمانی در درمان این اختلال ثابت کرده است که اختلال خود زشت پنداری یک اختلال قابل درمان است و بهتر است که از همان سنین پایین‌تر یعنی هنگامی که هنوز فرد را کاملاً از خود بیزار نکرده و ریشه محکمی در فرد ندارد درمان شود. خود زشت انگاری علت نامطلوب بودن راه جراحی فقط به این علت نیست که جراحی خسارات جبران ناپذیری دارد بلکه دلیل آن معطوف شدن اشتغال ذهنی فرد به عضو دیگر بدن است.

درمان رفتاری شناختی

این درمان معمولا شامل موارد زیر است:

فرد مبتلا متوجه می‌شود که چطور افکار، واکنش‌های احساسی و رفتار منفی او به مرور زمان باعث بروز مشکلات بیشتر خواهد شد.

افکار منفی درباره ظاهر و تصویر بدنی که فرد نسبت به خود دارد به چالش کشیده شده و بیمار با روش‌های منعطف‌تر و واقع گرایانه‌تر برای تفکر آشنا می‌شود.

فرد مبتلا یاد می‌گیرد که چگونه رفتار‌های وسواس گونه، چک کردن مرتب ظاهر خود مقابل آینه یا تمایل شدید به تأیید شدن ظاهرش از سوی دیگران را کاهش دهد.

دارو درمانی

اگرچه تاکنون هیچ داروی خاصی برای درمان اختلال خود زشت انگاری از سوی سازمان غذا و دارو تایید نشده، اما برخی دارو‌ها که برای درمان سایر بیماری‌های روحی از جمله افسردگی تجویز می‌شوند، می‌توانند در کاهش علائم خود زشت انگاری نیز مفید باشد. از جمله:

۱. مهارکننده‌های بازجذب سروتونین؛ از آن جا که به نظر می‌رسد یکی از عوامل موثر در بروز اختلال خود زشت انگاری به اختلال در سروتونین شیمیایی مغز مرتبط است، مصرف این گروه دارویی اثر بهتری نسبت به دارو‌های ضد افسردگی داشته و به کنترل رفتار‌های وسواسی اجباری کمک می‌کند.

۲. سایر داروها؛ پزشک در برخی موارد و با توجه به علائم ظاهر شده در بیمار ممکن است از دارو‌های دیگر به همراه مهارکننده‌های بازجذب سروتونین انتخابی استفاده کند.

۳. بستری شدن در بیمارستان؛ در برخی موارد زمانی که علائم اختلال خود زشت انگاری بسیار شدید باشد، فرد در بیمارستان بستری خواهد شد. این مورد معمولا زمانی‌که فرد از انجام امور روزمره خود ناتوان بوده یا خطر آسیب زدن به خود وجود دارد، توصیه می‌شود.

علائم فرد مبتلا به اختلال خود زشت انگاری چیست؟

فرد مبتلا به اختلال خود زشت انگاری به صورت مکرر در آئینه‌ها ظاهر می‌شود و اندام خود را بررسی می‌کند. این فرد ممکن است حتی گاهی از آئینه به دلیل نمایان کردن نقص خیالی او بیزار شود. این فرد با کم یا زیاد کردن وعده‌های غذایی خود سعی دارد تا به وضعیت مطلوبی که تصور می‌کند هم اکنون در بدن او دیده نمی‌شود، نزدیک شود یا با پوشیدن لباس‌ها و آرایش‌های مختلف در جهت پوشش نقص خود اقدام کند. این افراد خود را یا بسیار چاق یا بسیار لاغر و حتی قد بلند یا قد کوتاه می‌بینند.

برای عکس گرفتن چندین بار و چندین ساعت تلاش می‌کنند. همچنین این فرد به دلیل اینکه با دیگران در تماس هستند و خود را نسبت به آنها نگاه می‌کند و می‌سنجد یا حتی به دلیل اینکه گمان می‌کند که دارای عیبی است که نگاه اطرافیان تحقیر کننده آن عیب اوست ممکن است از این ارتباط‌های اجتماعی نیز پرهیز کند. در زنان این اختلال بیشترین حساسیت را درباره موها، بینی و دیگر اندام خود دارند و در مردان بزرگی هیکل و عضلات موجب بروز حساسیت می‌شود.

پرو کردن لباس‌ها به صورت مکرر در روز، خرید لباس‌های متناسب با افکار خود و همچنین استفاده از لوازم مختلف آرایشی و بهداشتی از جمله کارهایی ست که فرد مبتلا به این اختلال انجام می‌دهد. درمان خود زشت انگاری علائم این اختلال با اختلال‌های دیگر مانند اختلال اضطراب اجتماعی و وسواس جبری دارای شباهت است به همین دلیل گاهی روانشناسان و روانپزشکان در تشخیص ابتلای فرد به این اختلال دچار اشتباه می‌شوند چرا که ترس افراد از انگ‌ها و پنهان کردن آن به این اشتباهات دامن می‌زند.

ما در کلینیک تخصصی روانپزشکی زندگی شاد تلاش داریم جهت ایجاد تغییرات مثبت و امیدی تازه در زندگی هموطنان عزیز و مراجعین محترم گامی هر چند کوچک برداریم. شما عزیزان می توانید با ما در تماس باشید تا با کمال میل به تمامی سوالات شما پاسخ داده شود یا جهت رزرو اینترنتی به صفحه اصلی سایت مراجعه نمایید.

img

حدود دوازده سال است که در زمینه نوروساینس و درمان های علوم اعصاب در مشهد مشغول به فعالیت هستم. پس از کسب تجربه در مراکز مختلف در شهر مشهد، با گرد هم آوردن بهترین تیم درمان و همچنین تهیه بروز ترین تجهیزات در مرکز اعصاب و روان نوین، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان هستم. شماره پروانه روانشناسی: ۱۲۵۹۶۶۷ شماره نظام روانشناسی: ۲۹۱۰۵ عضو انجمن روانشناسان آمریکا (APA): C2002264541 کاندیدای دکتری تخصصی روانشناسی عضو نظام روانشناسی عضو انجمن عصب شناسی عضو انجمن علوم اعصاب ایران عضو انجمن علوم و فناوری های شناختی ایران سوابق همکاری درمانگاه مغز و اعصاب شرق ایران از 1401 تا اکنون سرتیم درمان نورساینس مرکز اعصاب و روان نوین تاکنون – ۱۴۰۰ سرپرست دپارتمان علوم اعصاب مرکز آرن ۱۳۹۹-۱۴۰۱ سرتیم درمان نوروساینس بیمارستان شمس الشموس ۱۳۹۹-۱۴۰۱ سرپرست دپارتمان علوم اعصاب واحد برتر بیمارستان با ۹۲.۵ درصد رضایتمندی درمانگاه حسین ابن علی ۱۳۹۸-۱۴۰۱ سرپرست دپارتمان علوم اعصاب کلینیک سبک زندگی – تحت نظارت بهزیستی خراسان رضوی ۱۳۹۸-۱۳۹۹ سرپرست دپارتمان علوم اعصاب کلینیک جراحی اعصاب و روان دکتر آبیلی ۱۳۹۹ سرپرست دپارتمان علوم اعصاب مرکز نوین پاژ ۱۳۹۶-۱۳۹۷ همکاری با مجموعه قلم چی جهت ارزیابی دانش آموزان کنکوری مرکز بهار دانش ۱۳۹۶ ۱۰ ماه – دوره های سوپر ویژنی، نوروفیدبک مقدماتی و پیشرفته مقالات مقایسه اثربخشی دو روش درمانی نوروفیدبک و درمان شناختی _ رفتاری CBT بر اضطراب اجتماعی ۱۳۹۸ برای مشاهده مقاله در سایت سیویلیکا اینجا کلیک کنید. بررسی اثربخشی نوروفیدبک بر کیفیت خواب و شدت بی خوابی در بیماران مبتلا به اختلال خواب ۱۳۹۸ برای مشاهده مقاله در سایت سیویلیکا اینجا کلیک کنید. سخنرانی ها پنجمین کنفرانس بین المللی روانشناسی مدرن، مشاوره و علوم آموزشی – دانشگاه جورجیا ۲۰۲۰ ارائه مقاله کنفرانسی نهمین سمپوزیوم نوروپسیکولوژی شناختی ایران ۱۳۹۸ ارائه مقاله کنفرانسی

نوشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * علامت گذاری شده اند