درمانگاه جراحی مغز و اعصاب مشهد کلینیک زندگی شاد مشهد ارائه دهنده بهترین خدمات درمانی مغز و اعصاب، روانپزشکی، روانشناسی، نوروتراپی و نوروفیدبک و مشاوره خانواده ، ازدواج ، کودک و… با حضور متخصصان متبحر و مجرب مشهد می باشد.
درمانگاه جراحی مغز و اعصاب مشهد – کلینیک زندگی شاد افتخار دارد که جهت انجام کلیه خدمات درمانی مغز و اعصاب، روانپزشکی، روانشناسی، نوروتراپی و نوروفیدبک و مشاوره خانواده ، ازدواج ، کودک و… با شماره تلفن09159166703 جهت رزرو نوبت در خدمت شما عزیزان باشد.
کلینیک زندگی شاد بهترین کلینیک مغز و اعصاب مشهد؛ جهت درمان مشکلاتی مانند سردرد ، درد گردن یا کمر، تشنج، سکته مغزی، تومورهای مغزی و ستون فقرات، ام اس، لرزش دست، پارکینسون ، فراموشی و آلزایمر ، افسردگی، اضطراب، مشکلات خانوادگی، اختلالات رشدی، شناختی یا رفتاری در کودکان و بسیاری موارد دیگر بهترین خدمات را تحت پزشکان متخصص ارائه می دهد.
بهترین کلینیک مغز و اعصاب که بتواند در این امر به مراجعین خود یاری رساند لازم است نه تنها محیط فیزیکی مناسب و آرامش بخش داشته باشد، بلکه از حضور متخصصین درمانگر که هر کدام در رشته تخصصی خود خبره و متبحر هستند بهره گرفته و همچنین شرایط مناسب برای استفاده از تکنولوژی ها و امکانات به روز تشخیصی درمانی را مهیا نماید.
ما تلاش کرده ایم تا محیطی زیبا و درخور مراجعین که احساس آرامش را در بیمار و مراجعین ایجاد میکند با حضور متخصصین خبره در تمامی رشتههای مرتبط با حوزه مغز و اعصاب و ستون فقرات بزرگسالان و کودکان مانند جراحی مغز و اعصاب ، داخلی مغز و اعصاب، روانپزشکی و روانشناسی و با سهولت دسترسی به مدرنترین تجهیزات تشخیصی و درمانی اختلالات و بیماریهای مغزواعصاب مانند نوار مغزی ، نوار عصب و عضله، ام آر آی، سی تی اسکن، رادیولوژی، سونوگرافی، اسکنهای هستهای، اتاق عمل سرپایی و همینطور سایر کلینیکهای تخصصی غیرمرتبط با مغز و اعصاب فراهم آوریم.
جهت هرگونه مشاوره تلفنی با شماره 09159166703 و بصورت حضوری در کلینیک می توانید با همکاران ما با شماره تماس ۰۹۳۵۲۱۸۹۰۹۶ هماهنگ نمایید. ما با کمال میل شما را در زمینه خدمات جامع مغز و اعصاب راهنمایی خواهیم کرد.
درمانگاه جراحی مغز و اعصاب مشهد – خدمات جامع درمانی مغز و اعصاب ، روانپزشکی و روانشناسی توسط متخصصان با تجربه و حرفه ای در مجهزترین مرکز مغزو اعصاب مشهد با بیش از 20 سال سابقه موفق در مشهد با شماره تلفن رزرو نوبت تلفنی 09159166703 ارائه می گردد.
زندگی با تنگی کانال نخاعی
تنگی نخاعی بیماری افراد مسن است، یعنی بیماری افرادی است که بالای ۶۰ سال دارند. به عبارت دیگر بیماری افراد بازنشسته است. این بیماری طیف های گسترده ای دارد و میتواند از تنگی خفیف تا تنگی های بسیار شدید باشد. این بیماری میتواند علائم مبهم مانند خواب رفتگی های جزئی اندام های تحتانی تا علائم شدید عصبی و مانند فلج شدن اندام ها و بی اختیاری ادرار و مدفوع ایجاد کند .
بیماری تنگی کانال نخاعی چون به طور مزمن و در طی سالها به مقدار کم و به تدریج بوجود می آید، معمولاً علائم پر سر و صدایی ندارد. ولی از آنجایی که افراد مسن لازم است یا برای سلامتی قلب و عروق پیاده روی کنند ، عملاً زندگی آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. زیرا اینگونه بیماران تمایل دارند کارهای خود را نشسته انجام دهند و تمایلی به انجام ورزش و پیاده روی و راه رفتن ندارند و همین باعث می شود که پدیده پیری در واقع در آن ها سریعتر پیشرفت کند.
نکته مهم در زندگی با تنگی کانال نخاع این است که این بیماری چقدر کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد، قاعدتا اگر بیمار میتواند به پیادهروی خود بپردازد و زندگی قابل قبولی داشته باشد، درمان های غیر جراحی کافی است ولی اگر بیمار نتواند راه برود و کیفیت زندگی خوبی نداشته باشد یا هنگام راه رفتن به علت اختلال در تعادل دچار سقوط ها و زمین خوردگی های مکرر شود صلاح است مورد عمل جراحی قرار گیرد تا بتواند باقیمانده عمر خود را با کیفیت خوبی سپری کند.
نحوه خوابیدن با تنگی کانال نخاعی
تنگی کانال نخاعی یک بیماری اسپینال استنوزاست که ممکن است به علت فشار بر روی نخاع در ناحیه گردنی، قفسه سینه و یا کمری اتفاق بیفتد. این بیماری میتواند باعث مشکلاتی مانند درد، ضعف عضلات و کاهش حساسیت دراندامها شود. به دلیل محدودیت حرکتی، خوابیدن میتواند چالش برانگیز باشد، اما با رعایت چند نکته میتوانید خواب خوبی داشته باشید:
۱. استفاده از بالش: استفاده از بالش مناسبی که به شما کمک کند که ناحیه سر و گردنتان در یک موقعیت استراحتی قرار بگیرد میتواند مفید باشد. برای افرادی که دچار تنگی کانال نخاعی گردنی هستند، باید از بالش کمتر و از بالشهای نرم و پایین استفاده کنند.
۲. استفاده از بالش بین پاها: اگر شما دچار تنگی کانال نخاعی لگنی هستید، استفاده از بالش بین پاها میتواند به شما کمک کند تا ناحیه کمریتان در یک موقعیت استراحتی قرار بگیرد.
۳. استفاده از بالش دست: استفاده از بالش دست هم میتواند کمک کننده باشد. شما میتوانید بالش دست را زیر سرتان بگذارید تا سر و گردنتان در یک موقعیت استراحتی قرار بگیرد.
۴. تغییر موقعیت: شما باید سعی کنید به اندازه امکان از موقعیت خود به مدت طولانی فاصله بگیرید. اگر به مدت طولانی باید در یک موقعیت بخوابید، بهتر است هر چند وقت یکبار موقعیت خود را تغییر دهید.
آیا می توان از تنگی کانال نخاع پیشگیری کرد؟
واقعیت آن است که تمام بیماری هایی که ما مبتلا می شویم جنبه های ژنتیکی دارد ، یعنی استعداد آن را داریم. ولی میتوان زمان بروز این بیماریها و شدت بروز آنها را با رعایت نکات بهداشتی و ایمنی ستون مهره ها تغییر داد . اولین قدم این است که ببینیم تنگی کانال نخاعی چگونه به وجود می آید؟ تنگی کانال نخاعی تابع قانون های بیومکانیک میباشد. یعنی وقتی ستون مهره ها لقی های کمی شود فاست یا مفاصل ستون مهره ها رشد بیش از حد پیدا می کنند تا جلوی لقی را بگیرند علت لق شدن ستون مهره ها چیست ؟ علت لق شدن ستون مهره ها برداشته شدن حمایت عضلانی و نیز خراب شدن لیگامان ها می باشد. بنابراین هنگام و کار و زندگی باید مواظب این دو عنصر مهم باشیم .
برای تقویت عضلات باید ورزش مناسب کنیم و شغل مناسب داشته باشیم . قاعدتاً فردی که توانایی بدنی یک شغل سنگین را ندارد وقتی کار میکند عضلات وی دچار فرسودگی و خستگی میشوند و در نتیجه لیگامانهای دچار خرابی و از دست دادن خاصیت کشسانی و پارگی می شود و فرد مستعد لقی می شود . بنابراین یکی از کارهایی که باید بکنیم این است که از انجام کارهای سنگین خودداری کنیم که خوشبختانه امروزه انسان با اختراع ماشین های مختلف این کار را انجام داده است. صد سال یا دویست سال قبل بسیاری از کارها با دست انجام میگرفت.
مثلاً نجار ها یا آهنگران برای بریدن چوب یا آهن از اره دستی استفاده میکردند ، ولی امروزه وسایل برقی این کار را انجام میدهند .در افراد کارگر و صنعت گر بلند کردن اجسام سنگین قاعدتاً باعث خستگی و فرسودگی عضلات و شل شدن و پاره شدن لیگامان می شود و بالعکس در کارمندان و پشت میز نشین ها و مدیران و افرادی هم که کار سنگین ندارند در صورتی که ورزش نکنند . عضلات و لیگامان ها چون استفاده نمی شوند به تدریج کوتاه می شوند لیگامان ها علاوه بر کوتاه شدن خاصیت کشسانی خود را از دست میدهند در نتیجه ستون مهرهها مستعد لقی می شود.
بنابراین تا اینجا دو اصل مهم در مورد پیشگیری از تنگی کانال نخاعی که یکی از عبارت است از انجام حرکات ورزشی و نرمش های حسابشده و کارهای بدنی مناسب و دوم جلوگیری از بی حرکتی ستون مهره ها و از دست دادن توده عضلانی و از دست دادن و جلوگیری از کوتاه شدن عضلات و لیگامان ها با استفاده از ورزش و نرمش های صبحگاهی و آمادگی بدنی بیان شد .
تنگی کانال نخاعی اگر درمان نشود چه می شود؟
در پزشکی اصطلاحی داریم به نام سیر طبیعی بیماری ها. یعنی بیمارانی که به دلایلی درمان نمیکنند را تحت نظر میگیرند ، تا ببینند که چه اتفاقی در آینده برای آنها میافتد. در مورد تنگی کانال نخاعی نیز سیر بیماری توسط دانشمندان مطالعه شده است. به طور کلی تنگی کانال نخاعی در نصف موارد بیماری بدی نیست و باعث فلج اندام ها یا بی اختیاری ادرار و مدفوع نمی شود. ولی در حدود ۲۵ درصد موارد تنگی کانال نخاعی باعث فلج اندام ها یا بی اختیاری ادرار و مدفوع می شود. اصولا تنگی کانال نخاعی را توصیه می کنیم که مورد درمان صحیح قرار دهند.
ولی اگر تنگی کانال نخاع درمان نشود پس از مدتی درد بیمار و راه رفتن بیمار کاهش پیدا می کند. زیرا همانطور که میدانیم تنگی کانال نخاعی یا با علائم درد مراجعه می کنند یا با لنگش متناوب یعنی بیمار پس از مدتی ایستادن و یا پس از مدتی راه رفتن دچار خواب رفتگی و گزگز و مورمور یا عدم توانایی در راه رفتن می شود . بنابراین اکثر بیمارانی که دچار تنگی کانال نخاعی هستند عملاً در حالت نشسته زندگی می کنند.
اصولا تنگی کانال نخاعی با گذشت زمان خوب نمیشود . اما درد بیماران ممکن است به علت از بین رفتن ریشه های حسی عصب کاهش پیدا کند ولی ممکن است علائم عصبی بیماران پیشرفت پیدا کند. بنابراین توصیه می کنم که کلیه بیمارانی که دچار تنگی کانال نخاعی هستند به پزشک مراجعه کنند تا مورد درمان صحیح قرار گیرند. خصوصاً که هر سال سن بیمار افزایش پیدا میکند و این بیماران معمولاً مسن هستند و ممکن است پس از مدتی زمان طلایی را از دست بدهند و عملاً عمل جراحی باعث خطرات زیاد برای آنان شود و سودی هم برای آنها نخواهد داشت.