فهرست عناوین
- 1 جراح ستون فقرات مشهد برای درمان دیسک کمر، تنگی نخاعی و خدمات ویژه کلینیک زندگی شاد مشهد انجام کلیه خدمات درمانی مغز و اعصاب، روانپزشکی، روانشناسی، نوروتراپی و نوروفیدبک و مشاوره خانواده ، ازدواج ، کودک و… با حضور متخصصان متبحر و مجرب مشهد می باشد.
- 1.0.1 جراح ستون فقرات مشهد برای درمان دیسک کمر، تنگی نخاعی و – خدمات جامع درمانی مغز و اعصاب ، روانپزشکی و روانشناسی توسط متخصصان با تجربه و حرفه ای در مجهزترین مرکز مغزو اعصاب مشهد با بیش از 20 سال سابقه موفق در مشهد با شماره تلفن رزرو نوبت تلفنی 09159166703 ارائه می گردد.
- 1.0.1.0.1 جراح ستون فقرات مشهد برای درمان دیسک کمر، تنگی نخاعی و – ما در کلینیک تخصصی زندگی شاد تلاش کرده ایم تا بتوانیم محیطی زیبا و درخور مراجعین که احساس آرامش را در بیمار و مراجعین ایجاد میکند با حضور متخصصین خبره در تمامی رشتههای مرتبط با حوزه مغز و اعصاب و ستون فقرات بزرگسالان و کودکان مانند جراحی مغز و اعصاب ، داخلی مغز و اعصاب، روانپزشکی و روانشناسی و با سهولت دسترسی به مدرنترین تجهیزات تشخیصی و درمانی اختلالات و بیماریهای مغزواعصاب مانند نوار مغزی ، نوار عصب و عضله، ام آر آی، سی تی اسکن، رادیولوژی، سونوگرافی، اسکنهای هستهای، اتاق عمل سرپایی و همینطور سایر کلینیکهای تخصصی غیرمرتبط با مغز و اعصاب فراهم آوریم.
- 1.0.1.0.2 همچنین با ایجاد شرایط همفکری و نظردهی چندین متخصص در رشتههای مختلف در مورد بیماریهای پیچیده که جوانب مختلف و متفاوتی دارند، شما میتوانید آسوده خاطر باشید که با مراجعه به کلینیک زندگی شاد و با راهنمایی مشاورین این مرکز، بهترین متخصص برای تشخیص و درمان مشکل خود را یافته و از دریافت بهروز ترین و کارآمدترین خدمات درمانی حرفهای در این حوزه اطمینان حاصل نمایید. شما عزیزان می توانید از طریق شماره های 09352189096 و 09159166703 و 05138443893 در تماس باشید تا با کمال میل به تمامی سوالات شما پاسخ داده شود و رزرو تلفنی نوبت را برای شما عزیزان انجام دهیم.
- 1.0.1 جراح ستون فقرات مشهد برای درمان دیسک کمر، تنگی نخاعی و – خدمات جامع درمانی مغز و اعصاب ، روانپزشکی و روانشناسی توسط متخصصان با تجربه و حرفه ای در مجهزترین مرکز مغزو اعصاب مشهد با بیش از 20 سال سابقه موفق در مشهد با شماره تلفن رزرو نوبت تلفنی 09159166703 ارائه می گردد.
جراح ستون فقرات مشهد برای درمان دیسک کمر، تنگی نخاعی و خدمات ویژه کلینیک زندگی شاد مشهد انجام کلیه خدمات درمانی مغز و اعصاب، روانپزشکی، روانشناسی، نوروتراپی و نوروفیدبک و مشاوره خانواده ، ازدواج ، کودک و… با حضور متخصصان متبحر و مجرب مشهد می باشد.
جراح ستون فقرات مشهد برای درمان دیسک کمر، تنگی نخاعی و – کلینیک زندگی شاد افتخار دارد که جهت انجام کلیه خدمات درمانی مغز و اعصاب، روانپزشکی، روانشناسی، نوروتراپی و نوروفیدبک و مشاوره خانواده ، ازدواج ، کودک و… با شماره تلفن09159166703 جهت رزرو نوبت در خدمت شما عزیزان باشد.
کلینیک زندگی شاد بهترین کلینیک مغز و اعصاب مشهد؛ جهت درمان مشکلاتی مانند سردرد ، درد گردن یا کمر، تشنج، سکته مغزی، تومورهای مغزی و ستون فقرات، ام اس، لرزش دست، پارکینسون ، فراموشی و آلزایمر ، افسردگی، اضطراب، مشکلات خانوادگی، اختلالات رشدی، شناختی یا رفتاری در کودکان و بسیاری موارد دیگر بهترین خدمات را تحت پزشکان متخصص ارائه می دهد.
طبیعتاً اگر فردی دچار علائم فوق شود به دنبال بهترین مرکز برای بررسی و تشخیص و درمان مشکل خود خواهد بود. کلینیک های چند تخصصی مغز و اعصاب و ستون فقرات میتوانند با توجه به پیچیدگیهای این حوزه و ارتباط تنگاتنگ بین رشته های تخصصی مختلف مانند جراحی مغز و اعصاب، داخلی مغز و اعصاب (نورولوژی)، روانپزشکی و روانشناسی به مراجعین خود کمک شایانی در پوشش تمام جوانب مشکل آنها بکنند.
بهترین کلینیک مغز و اعصاب که بتواند در این امر به مراجعین خود یاری رساند لازم است نه تنها محیط فیزیکی مناسب و آرامش بخش داشته باشد، بلکه از حضور متخصصین درمانگر که هر کدام در رشته تخصصی خود خبره و متبحر هستند بهره گرفته و همچنین شرایط مناسب برای استفاده از تکنولوژی ها و امکانات به روز تشخیصی درمانی را مهیا نماید. جهت هرگونه مشاوره تلفنی با شماره 09159166703 و بصورت حضوری در کلینیک می توانید با همکاران ما با شماره تماس ۰۹۳۵۲۱۸۹۰۹۶ هماهنگ نمایید. ما با کمال میل شما را در زمینه خدمات جامع مغز و اعصاب راهنمایی خواهیم کرد.
جراح ستون فقرات مشهد برای درمان دیسک کمر، تنگی نخاعی و – خدمات جامع درمانی مغز و اعصاب ، روانپزشکی و روانشناسی توسط متخصصان با تجربه و حرفه ای در مجهزترین مرکز مغزو اعصاب مشهد با بیش از 20 سال سابقه موفق در مشهد با شماره تلفن رزرو نوبت تلفنی 09159166703 ارائه می گردد.
تنگی کانال نخاعی
تنگی کانال نخاعی زمانی اتفاق می افتد که یک یا دو فضای استخوانی در ستون فقرات شروع به تنگ شدن می کنند و فضا را برای اعصاب کم می کنند. این مشکل در کانال نخاعی و یا در محل خروج اعصاب از ستون مهره ها ممکن است رخ دهد. بسته به محلی که تنگی کانال نخاعی اتفاق می افتد و میزان تنگی آن در مدت زمانی که گذشته یک عصب نخاعی تحت فشار شدید قرار می گیرد. در نتیجه ی آن درد، حس سوزش و کرختی، بی حسی و ضعف ایجاد می شود.
علت تنگی کانال نخاعی
علت های رایج تنگی کانال نخاعی میتواند در اثر یک یا دو مورد از موارد زیر میباشد:
وقتی غضروفهای پوشاننده ی مفاصل شروع به نشست می کنند، استخوان ها روی یکدیگر سابیده می شوند و ممکن است منجر به رشد ناهنجار زوائد استخوانی شوند. التهاب ایجاد شده منجر به باریک شدن فضای ستون مهره ها برای نخاع می شود.
بیماری های تخریب کننده ی دیسک
وقتی دیسک شروع به دست دادن مایع درونی میکند ارتفاع آن کاهش یافته و تخت می شود. بیرون زدگی نخاع نیز وارد کانال نخاع می شود.
ضخیم شدگی لیگامان یا رباط ها
رباط های کانال نخاعی میتوانند ضخیم شده و تبدیل به بافت سفت و استخوانی شوند و یا به داخل فضای کانال نفوذ کنند.
ناهنجاری ستون مهره ها یا رشد تومور نیز منجر به تنگی کانال نخاعی می شود.
علائم و نشانه های شایع تنگی کانال نخاع
تنگی کانال نخاعی میتواند فرد به فرد تفاوت داشته باشد. نشانه های شایع آن میتواند شامل موارد زیر باشد:
درد
درد ممکن است مزمن و ملال آور باشد و از گردن تا کمر تیر بکشد یا ممکن است دردی تیرکشنده در دستها و پاها باشد. درد بسته به زمان و فعالیت متغیر است. گاهی اوقات درد کمر به شکل حس سوزن سوزن شدن در کمر خود را نشان میدهد. که در صورت بروز این درد ها بهتر است هرچه سریعتر به یک پزشک متخصص مغزو اعصاب و ستون فقرات مراجعه نمایید.
بی حسی
کاهش حس یا از دست رفتن کلی آن در پا یا دست یا سایر نقاط بدن ممکن است رخ دهد یکی از علائم تنگی کانال نخاعی میباشد.
بی حسی یکی از علایم تنگی کانال نخاعی میباشد
ضعف
کاهش قدرت و مشکلاتی در هماهنگی چشم و دست یا پا. فشار شدید کانال نخاعی اعصابی که از نخاع خارج می شوند می تواند باعث از دست دادن کنترل مثانه نیز شود در واقع یکی دیگر از علایم تنگی کانال نخاع همان بی اختیاری ادرار ممکن است در برخی از افراد باشد.
سیاتیک
دقت داشته باشید که تنگی کانال نخاعی در همه ی موارد باعث ایجاد درد نمی شود. گاهی اوقات بیحسی و ضعف بدنی با کمی درد می تواند وجود داشته باشد.
انواع تنگی کانال نخاعی
تنگی کانال جانبی در محلی رخ میدهد که اعصاب از نخاع به سمت اعضای بدن می روند. در نتیجه فشاری که به اعصاب محیطی می آید باعث ایجاد درد میشود
این نوع از تنگی کانال جانبی ممکن است در هر محلی رخ دهد ولی در بیشتر موارد در ناحیه کمری یا گردن ایجاد می شود. این مشکل به ندرت در ناحیه سینه ای اتفاق می افتد.
تنگی کانال مرکزی در بخش فورامن ایجاد می شود که وظیفه محافظت از نخاع را بر عهده دارد. وقتی این بخش نخاعی تنگ میشود فضای نخاع کاهش یافته و به آن فشار وارد می شود.
در نتیجه این فشار با توجه به محل آن در اعضای پایینی بدن عملکردی و مشکلاتی احساس خواهد شد.تنگی مرکزی کانال نخاعی نیز در هر بخشی از نخاع ممکن است ایجاد شود. اما شایعترین محلها در بخش کمری و گردنی هستند. علاوه بر این هر دو نوع تنگی کانال مرکزی و جانبی همزمان نیز ممکن است رخ دهند.
علایم کامل تنگی کانال نخاع
تنگی کانال نخاع یا تنگی نخاعی به معنای تضییق یا انقباض کانال نخاع است که میتواند در هر قسمتی از نخاع رخ دهد و ممکن است علائم مختلفی داشته باشد. این علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
کاهش قدرت عضلات
تنگی کانال نخاع میتواند با کاهش قدرت عضلات همراه باشد، به خصوص در مناطقی که از کانال نخاع تنگ شده است. این میتواند به صورت کاهش قوهی ضربان قلب، کاهش توانایی حرکت کمر و پاها، کاهش حس در پوست و کاهش عملکرد عصبی و عضلانی در مواردی مانند تنگی کانال نخاع گردن (میلنژیومیلوسل) یا تنگی کانال نخاع لگنی (استنگی) دیده میشود.
درد
درد در منطقهی تنگی کانال نخاع میتواند از جمله علائم تنگی کانال نخاع باشد. این درد ممکن است به صورت درد عصبی و یا درد عضلانی باشد و در مناطق مربوط به تنگی کانال نخاع، مثل عقب گردن (میلنژیومیلوسل) و یا کمر و پاها (استنگی) رخ دهد.
درد یکی از علایم تنگی کانال نخاعی میباشند
درد یکی از عوامل شناسایی تنگی کانال نخاع میباشد اگر درد در ناحیه ستون فقرات خود حس کردید به یک پزشک جراح مغز و اعصاب مراجعه نمایید.
تنمل و احساس ناراحتی
تنگی کانال نخاع میتواند با احساس تنمل و ضعف در مناطقی که کانال نخاع تنگ شده است، همراه باشد. این ممکن است به صورت تنمل و سوزش در انگشتان دست و پاها، و یا احساس بیحسی در بخشهایی از پوست مربوطه رخ دهد.
کاهش عملکرد کمربندی صوتی: تنگی کانال نخاع میتواند با کاهش عملکرد کمربندی صوتی همراه باش د. این ممکن است به صورت کاهش کارایی عضلات صوتی و مشکلات در تنفس، تنفس سطحی، تنفس سریع و کاهش حجم تنفس رخ دهد.
اختلالات حرکتی
تنگی کانال نخاع میتواند با اختلالات حرکتی همراه باشد، مانند مشکلات در راه رفتن، تعادل و کنترل حرکتی. این ممکن است به صورت ناتوانی در حرکت، تعریق، مشکلات در حفظ تعادل و کوتاهی در قدمها رخ دهد.
اختلالات کانتیننس
تنگی کانال نخاع میتواند با اختلالات کانتیننس مربوط به کوچک شدن قدرت کنترل ادرار و مدفوع همراه باشد. این ممکن است به صورت ادرارسازی ناکامل، ادرارریزی ناخواسته، یا مشکلات در کنترل مدفوع و تخلیه رخ دهد.
تضعیف حس
تنگی کانال نخاع میتواند با کاهش حس در مناطقی که کانال نخاع تنگ شده است، همراه باشد. این ممکن است به صورت کاهش حس لمس، درد، حرارت و سرما در مناطق مربوطه رخ دهد.
تضعیف حس یکی از علایم تنگی کانال نخاعی میباشد
تغییرات در عملکرد جنسی
تنگی کانال نخاع ممکن است با تغییرات در عملکرد جنسی همراه باشد، مانند کاهش لذت جنسی، ناتوانی در انجام عملیات جنسی و مشکلات در نعوظ و احساس جنسی.
در هر صورت، علائم تنگی کانال نخاع میتواند متنوع و به تناسب محل و شدت تنگی متفاوت باشد. در صورت مشاهده هر یک از این علائم، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید تا تشخیص دقیق و درمان مناسب انجام شود.
اختلالات عصبی و عقلی
تنگی کانال نخاع ممکن است با اختلالات عصبی و عقلی همراه باشد، مانند سردرد، درد عصبی، اختلالات خواب، افزایش تحرکات ناخواسته، اختلالات روانشناختی و افزایش احتمال افسردگی و اضطراب.
اختلالات جهتگیری و موقعیتی
تنگی کانال نخاع ممکن است با مشکلات در جهتگیری و موقعیتیابی همراه باشد، مانند اختلالات در تشخیص موقعیت بدن، مشکلات در حرکتهای دقیق، و عدم توانایی در حفظ تعادل و کنترل حرکتی.
اختلالات در سیستم عصبی خودکار
تنگی کانال نخاع ممکن است با اختلالات در سیستم عصبی خودکار همراه باشد، مانند اختلالات در کنترل فشار خون، ضربان قلب، تنظیم دمای بدن و گردش خون.
اختلالات ادراکی
تنگی کانال نخاع ممکن است با اختلالات ادراکی همراه باشد، مانند کاهش توانایی در پردازش اطلاعات حسی، اختلالات در حافظه، مشکلات در تمرکز و توجه، و اختلالات در تفسیر و فهم اطلاعات.
به طور کلی، علائم تنگی کانال نخاع ممکن است شامل اختلالات حرکتی، اختلالات حسی، اختلالات کانتیننس، اختلالات عصبی و عقلی، اختلالات جهتگیری و موقعیتی، و اختلالات در سایر سیستمهای بدن باشد. در هر صورت، تشخیص دقیق و درمان تنگی کانال نخاع نیازمند مشاوره و درمان توسط پزشک متخصص است.
علائم تنگی کانال نخاع به صورت دقیق، ممکن است به علائم بسته به محل و شدت تنگی کانال نخاع متفاوت باشد. بعضی از علائم بیشتر در مناطق بالای تنگی کانال نخاع (سطح بالای تنگی) و برخی در مناطق پایینتر (سطح پایین تنگی) ظاهر میشوند.
چه کسانی بیشتر به تنگی کانال نخاعی دچار می شوند؟
با افزایش سن افراد خطر تنگی کانال نخاعی برای همه افراد افزایش پیدا میکند و هر کسی ممکن است در معرض آن باشد و بخشی از روند پیر شدن و کهولت سن در افراد است. تقریبا 95 درصد مردم در سنین بالا از درجاتی از تنگ شدگی کانال نخاعی رنج میبرند. هرچند بی تحرکی در سنین جوانی، فشار بیش از حد به نخاع و نشستن و خوابیدن به شیوه نادرست شدت آن را بیشتر میکند.
روش های درمان و تشخیص
بعد از معاینه کامل جسمانی پزشک تشخیصی میدهد که بیمار دچار تنگی کانال نخاعی است روش های تشخیص تنگی کانال نخاعی مثل اشعه ایکس، MRI ،CT scan. درمان دارویی برای این مشکل وجود ندارد. اما برای کاهش درد راهکارهایی وجود دارد. داروهای ضد التهاب، باعث کاهش درد و ورم می شوند.
پزشک ممکن است تزریق کورتیزون را توصیه کند که دقیقا به ناحیه تنگی کانال نخاعی تزریق میشود. کورتیزون میتواند التهاب و درد را به شدت کم کند هر چند تاثیر آن موقتی است و بیش از سه بار تزریق نباید انجام شود.
روش های درمانی جراحی نیز جز گزینه های درمانی در این زمینه هستند. جراحی لامینکتومی در این زمینه وجود دارد که در واقع جراح در ناحیه آسیب دیده شکافی ایجاد می کند و هر چیزی که به نخاع فشار می آورد. مثل استخوان و رباط و… را خارج می کند. در مواردی که بخشی از دیسک بین مهرهها به نخاع فشار وارد میکند با جراحی همان بخش دیسک را خارج می کنند. تکنیک جراحی دیگری نیز در این زمینه استفاده می شود که به آن الحاق نخاعی یا spinal fusion گفته می شود و جراح دو مهره را به وسیله فلز و پلاتین به هم وصل میکند تا حرکت نداشته باشند. بعد از این عمل جراحی حرکت کردن ممکن است مشکل باشد اما برای کاهش درد شدید مراجع است.