فهرست عناوین
آیا استرس و اضطراب باعث وزوز گوش می شوند؟
آیا استرس و اضطراب باعث وزوز گوش می شوند؟ اضطراب به طرق مختلف بر افراد تأثیر می گذارد، از ایجاد احساس ناراحتی گرفته تا ایجاد مشکل در خواب. در برخی افراد، می تواند باعث زنگ زدن در گوش شود که به عنوان وزوز گوش نیز شناخته می شود.
افراد مبتلا به وزوز گوش ممکن است صدای زنگ، وزوز، خش خش یا سایر صداهایی را بشنوند که با منبع خارجی مرتبط نیستند. شدت آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما می تواند عامل حواس پرتی و مختل کننده باشد و بر کیفیت زندگی فرد تأثیر بگذارد. درمان وزوز گوش بسته به علت زمینه ای متفاوت است. برای مثال، پزشکان ممکن است داروها، فعالیت های کاهش استرس یا انواع خاصی از درمان را برای وزوز گوش ناشی از اضطراب پیشنهاد کنند.
به خواندن ادامه دهید تا در مورد اینکه چگونه اضطراب ممکن است باعث ایجاد وزوز در گوش شود، سایر مسائل مربوط به سلامت روان که ممکن است باعث زنگ گوش شود و اینکه چگونه یک فرد می تواند این بیماری را مدیریت کند، بیشتر بدانید.
آیا استرس و اضطراب باعث وزوز گوش می شوند؟
اضطراب پاسخ طبیعی بدن به استرس است. استرس نتیجه یک تعامل پیچیده بین افکار و واکنش های فیزیکی افراد است.
به گفته انجمن روانشناسی آمریکا، ویژگی های اضطراب شامل احساسات پرتنش، افکار نگران و تغییرات فیزیکی مانند افزایش فشار خون است.
پزشکان اضطراب را به چندین بیماری از جمله وزوز گوش مرتبط می دانند. منابع معتبر تحقیقاتی نشان میدهد که تا ۴۵٪ افراد مبتلا به وزوز مزمن با علائم اضطراب ظاهر میشوند و وزوز گوش اغلب پس از تجربه استرس بدتر میشود.
وزوز گوش ممکن است به صورت زنگ یا صدای دیگری ظاهر شود، مانند:
- صدای ویز ممتد
- صدای پالسدار
- وزوز
- خش خش
- سوت
- صدای جریان هوا
- نت های موسیقی
افراد ممکن است حملات مکرر وزوز گوش را آزاردهنده بدانند و می تواند باعث مشکلاتی در خواب و تمرکز شود.
اضطراب و وزوز یک رابطه پیچیده و مرتبط با یکدیگر دارند. اضطراب و مشکلات مربوط به سلامت روان می تواند باعث وزوز گوش شود و وزوز گوش می تواند دوره های اضطراب را تشدید کند، زیرا ممکن است باعث نگرانی فرد شود.
وزوز گوش و افسردگی
حدود 10 تا 60 درصد از افراد مبتلا به وزوز گوش مزمن با افسردگی نیز زندگی می کنند. در حالی که محققان مطمئن نیستند که آیا وزوز گوش قبل از یک وضعیت روانی رخ می دهد یا برعکس، بین پریشانی روانی و پیشرفت وزوز گوش ارتباط مشاهده شده است.
یک منبع معتبر مطالعه که از پرسشنامههای استرس استفاده میکرد، سطوح استرس بالایی را در افراد مبتلا به وزوز گوش در تمام جمعیت نشان داد، و بسیاری از شرکتکنندگان نیز افسردگی را گزارش کردند. این یافته ها یک رابطه علت و معلولی بین وزوز گوش و پریشانی روانی را نشان می دهد.
سایر علائم اضطراب
افراد مبتلا به اضطراب ممکن است افکار مزاحم یا نگرانی هایی را تجربه کنند که به طور مداوم برمی گردند.
آنها همچنین ممکن است علائم فیزیکی داشته باشند، از جمله:
- تکان خوردن یا لرزش
- سردرد
- تعریق
- خشکی دهان
- تنش عضلانی
- تپش قلب
- سرگیجه
- خستگی
- تنفس سریع و پی در پی
- مشکلات خواب و کابوس دیدن
درمان وزوز زنگ گوش
عوامل مختلفی می تواند منجر به ایجاد وزوز گوش در فرد شود و افراد ممکن است آن را متفاوت تجربه کنند. در نتیجه، بهترین گزینه درمان برای یک فرد مبتلا به وزوز گوش به عوامل دخیل بستگی دارد.
در حال حاضر هیچ درمانی برای وزوز گوش وجود ندارد. هدف از درمان کاهش تأثیر آن است و به فرد اجازه می دهد تا آنجا که ممکن است راحت و با کاهش استرس زندگی کند.
پزشکان ممکن است این موارد را توصیه کنند:
افراد همچنین ممکن است از صحبت با یک مشاور یا درمانگر ماهر که می تواند به آنها در مدیریت احساسات و پاسخ هایشان کمک کند، سود ببرند. درمان شناختی رفتاری (CBT) یکی از مؤثرترین روشها برای بهبود کیفیت زندگی در میان افرادی است که وزوز گوش بر سلامت روان آنها تأثیر میگذارد.
پوشاندن وزوز گوش روش مفید دیگری برای مدیریت زنگ گوش است. پوشش از یک صدای خارجی برای کاهش فعالیت بالا در قشر شنوایی، بخشی از مغز که اطلاعات صوتی را پردازش می کند، استفاده می کند. این امر آگاهی فرد از زنگ را کاهش می دهد و در نتیجه سطح ناراحتی و اختلال را کاهش می دهد.
درمان اضطراب
تکنیک های آرامش بخش
تکنیک های مختلفی برای آرام سازی استرس وجود دارد که فرد می تواند برای کاهش اضطراب امتحان کند، از جمله ذهن آگاهی و مدیتیشن.
مطالعهای در سال 2019 در بین 1151 بزرگسال، افرادی که مدیتیشن میکردند و کسانی که مدیتیشن نمیکردند را مورد بررسی قرار داد. محققان دریافتند که ذهن آگاهی با افزایش ارزیابی مجدد شناختی (یک استراتژی تنظیم هیجانی) و کاهش نگرانی، نشخوار فکری و سرکوب احساسات، اضطراب را کاهش می دهد.
اگر میخواهید تمرینات مدیتیشن را مبتنی بر پایه دینامیک مغز انجام دهید، میتوانید از کلینیک نوروفیدبک زندگی شاد کمک بگیرید. برای اطلاعات بیشتر واحد مربوطه را در سایت ما ببینید و روی لینک زیر کلیک کنید:
روش درمانی میدان الکترومغناطیسی پالسی یا PEMF
درمان PEMF ممکن است جایگزین بهتری نسبت به سایر روشهای درمانی فعلی برای افسردگی و اضطراب باشد.
چندین اپلیکیشن کنترل اضطراب برای بهبود سلامت روان نیز وجود دارد. با این حال، این برنامه ها به تنهایی ممکن است کافی نباشند.
PEMF برای اضطراب و افسردگی به سرعت عمل می کند. و می تواند در خانه انجام شود. و آن را بسیار مطلوب، مقرون به صرفه و راحت می کند. FDA استفاده از درمان PEMF را برای اضطراب و افسردگی در سال 2006 تایید کرد.
اگر علاقه مندید راجع به این روش درمانی بیشتر بدانید، مطلب زیر ر ا از دست ندهید:
نوروفیدبک چیست ؟ مرکز درمانی مجهز نوروفیدبک در مشهد
نوروفیدبک
مبتلایان به اضطراب تمایل دارند افکار منفی تکراری داشته باشند. همین باعث می شود احساس ترس و وحشت دائمی همراهشان باشد. دارو می تواند به کاهش علائم کمک کند، اما تسکین آن موقتی است و عوارض جانبی آن شدید است.
نوروفیدبک می تواند به واکنش های بیش فعال مغز افراد مضطرب کمک کند. نوروفیدبک به فرد اجازه می دهد تا این واکنش بیش از حد را تشخیص دهد. دریافت مداوم این نوع بازخورد به سلول های مغز، یاد می دهد که چگونه آرام شوند. وقتی سلول های مغز کمتر واکنش پذیر می شوند، به راحتی قادر خواهید بود که تجربیات خوب را از موقعیت های منفی جدا کنید.
خلاصه
وزوز گوش یا زنگ گوش به این معنی است که وقتی هیچ منبع صدای بیرونی وجود ندارد، فرد صدایی می شنود. اضطراب و وزوز گوش شرایطی مرتبط هستند. افراد مبتلا به وزوز گوش اغلب با سطوح بالایی از استرس و اضطراب زندگی می کنند.
وزوز گوش مداوم می تواند زندگی فرد را مختل کند و باعث مشکلات خواب و تمرکز شود. همچنین می تواند باعث تشدید دوره های اضطراب و افسردگی شود.
استفاده از دارو برای درمان وزوز گوش اغلب یک وضعیت روانی زمینه ای را هدف قرار می دهد. سایر روشهای درمانی مانند پوشاندن وزوز گوش و درمان اضطراب میتواند به شما کمک کند. اگر میخواهید درباره انواع روش های موجود بیشتر بدانید و بهترینشان را برای خودتان انتخاب کنید با کلینیک زندگی شاد تماس بگیرید.
- Anxiety. (n.d.).
https://www.apa.org/topics/anxiety/ - Anxiety disorders. (2018).
https://www.nimh.nih.gov/health/topics/anxiety-disorders#part_2223 - Behavioral therapies. (n.d.).
https://www.ata.org/managing-your-tinnitus/treatment-options/behavioral-therapies - Ciminelli, P., et al. (2018). Tinnitus: The sound of stress?
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6407646/ - Gomaa, M. A. M., et al. (2014). Depression, anxiety and stress scale in patients with tinnitus and hearing loss.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24071860/ - Kim, S. H., et al. (2021). Review of pharmacotherapy for tinnitus.
https://www.mdpi.com/1158190 - Makar, S. K., et al. (2017). Treatment of tinnitus: A scoping review.
https://www.tinnitusjournal.com/abstract/treatment-of-tinnitus-a-scoping-review-9088.html - Treatment options. (n.d.).
https://www.ata.org/managing-your-tinnitus/treatment-options - Wehry, A. M., et al. (2015). Assessment and treatment of anxiety disorders in children and adolescents.
https://link.springer.com/content/pdf/10.1007/s11920-015-0591-z.pdf