آلودگی هوا

فهرست مطالب

آلودگی هوا چگونه بر مغز و مواد شیمیایی آن تأثیر می گذارد؟

آلودگی هوا یکی از مشکلاتی است که سلامت جسمی و روحی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. این مشکل نه تنها افراد حساس را می کشد بلکه باعث عصبانیت، اضطراب و افسردگی در افراد دیگر می شود. وجود این علائم در جامعه می تواند تاثیر منفی داشته باشد و عمر افراد را کوتاه کند. مطالعات زیادی تا به امروز در مورد تأثیر آلاینده های هوا بر سلامت انسان انجام شده است. با این حال، پرسش‌های بی‌پاسخ بسیاری هنوز باقی مانده است و دانش موجود باید با در نظر گرفتن محدودیت‌های روش‌شناختی اعمال شود. به همین دلیل در دادن اطلاعات باید دقت کرد و از کلی گویی های غیر علمی پرهیز کرد.
اثرات آن بر سیستم قلبی عروقی و ریوی بیشتر مورد مطالعه قرار گرفته است، در حالی که اثرات آن بر مغز کمتر مورد توجه محققان قرار گرفته است. البته تا به حال می‌دانیم که آلاینده‌های هوا می‌توانند به روش‌های مختلف به سیستم عصبی مرکزی برسند یا به روشی بر آن تأثیر بگذارند. یکی از راه های ورود دستگاه تنفسی است. هنگامی که آلاینده ها وارد ریه ها می شوند، می توانند از یک سد طبیعی به نام “سد خونی مغزی” عبور کرده و به مغز برسند. این سد که وظیفه ذاتی آن جلوگیری از ورود مواد مضر به مغز است، تحت تاثیر قرار گرفتن مداوم در معرض آلودگی هوا قرار می گیرد و ورود آنها به مغز با مقاومت کمتری مواجه می شود.

آلودگی هوا

آلاینده های هوا نیز به طور غیرمستقیم باعث ایجاد التهاب در مجاری تنفسی می شوند و باعث می شوند سلول های این سیستم موادی به نام «سیتوکین ها» را آزاد کنند که از سد فوق الذکر عبور کرده و وارد مغز می شوند. سیتوکین ها نوعی پروتئین هستند که به عنوان پیام رسان بین سلول های عصبی عمل می کنند و انواع و گیرنده های آنها متنوع است، بنابراین اثرات مختلفی از رشد تا مرگ سلولی دارند.
از طرفی آلودگی هوا می تواند به اهدافی مانند حس بویایی در بینی دست یابد. تمام فرآیندهای ذکر شده در نهایت باعث تولید آلاینده ها یا اثرات آنها (مانند سیتوکین ها) بر روی گلبول های سفید مغز می شود. آلودگی همچنین سلول ها را مجبور به تولید و انتشار مواد التهابی و سایتوکین ها می کند. دومی همچنین منجر به پاسخ در سلول های مغز می شود. مانند التهاب سلولی، افزایش تولید رادیکال های آزاد و تجمع پروتئین ها، همه اینها فرآیندهای منفی هستند. این فرآیندها در نهایت منجر به مرگ سلولی می شود.

آلودگی هوا و افسردگی

آلودگی هوا چه اثراتی بر سلامت روان افراد دارد؟

تأثیر آلودگی هوا بر افسردگی در برخی کشورها با نتایج متناقضی ارزیابی شده است. اگرچه در مطالعات موردی وجود خلق افسرده اغلب با آلودگی هوا مرتبط است، نتایج کشورها در تحقیقات اپیدمیولوژیک یکسان نبوده است. به عنوان مثال، در یک مطالعه جمعیتی بزرگ روی ۷۰۰۰۰ نفر، افسردگی با آلودگی هوا در هلند مرتبط بود، اما در نروژ نه. در واقع عوامل مختلفی در بروز افسردگی ناشی از زندگی در مناطق آلوده دخیل هستند و شرایطی مانند غلظت بالای آلاینده ها و احتمالا قرار گرفتن طولانی مدت در هوای آلوده بسیار مهم است. لازم به ذکر است که این مطالعات بیشتر بر نشانه «افسردگی» است تا «اختلال یا بیماری افسردگی». بنابراین آنچه تاکنون در این مورد می دانیم عمدتاً ارتباط بین آلودگی هوا و کاهش سطح سلامت روان است و لزوماً علت آن در افزایش شیوع بیماری های روانی نیست. اما بر اساس یک نتیجه گیری منطقی می توان نتیجه گرفت که تاثیر آلودگی هوا بر کاهش سطح سلامت روان افراد جامعه و افزایش تنش و نارضایتی آنها می تواند منجر به افزایش شیوع بیماری های مذکور شود. و از طرفی می تواند باعث تشدید علائم یا عود اختلالات روانپزشکی در افرادی شود که قبلاً به آن مبتلا بوده اند، او را هدایت کند. با این حال، حداقل در یک مطالعه در کره جنوبی، آلودگی هوا به عنوان یک عامل خطر برای افسردگی شناسایی شده است که منجر به مراجعه به اورژانس در افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی، دیابت و آسم می شود. البته هر گونه نتیجه گیری نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.
مطالعه این مطلب را از دست ندهید:
آدرس مرکز خوب درمان با نوروفیدبک در مشهد
آلودگی هوا بر شخصیت برخی افراد تأثیر می گذارد. این باعث می شود کسانی که قبلاً به فعالیت های خاصی علاقه داشتند و افراد درون گرا به درون گرا تبدیل شوند. همچنین میزان خودکشی را در افراد، به ویژه آنهایی که مشکلات روانی دارند، افزایش می دهد. آلودگی هوا اثرات منفی بر سلامت روان دارد. افزایش تورم مغز، کم خونی، کاهش بینایی، کاهش توانایی ذهنی، افسردگی و استرس، تنش عضلانی و روانی، اختلالات روحی و جسمی، خشونت و پرخاشگری، کاهش یادگیری و تمرکز، همچنین باعث افزایش تحریک می شود، در این حالت بیمار دچار اختلالات روانی و جسمی می شود. خود تشخیصی می کند و در او احساس ترس می کند و هذیان به شدت افزایش می یابد.
آلودگی هوا
آلودگی هوا

اثرات منفی آلودگی هوا بر سلامت روان چیست؟

آیا آلودگی هوا باعث افزایش خشونت و پرخاشگری می شود؟

مهم ترین عارضه آلودگی هوا استرس است که عامل تشدید بیماری های جسمی و روحی است که منجر به احساس درماندگی، شکست و کاهش رضایت از زندگی می شود، در حالی که آلودگی هوا استرس روحی را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد و دی اکسید کربن تولید می کند. مصرف سوخت های فسیلی باعث افزایش اضطراب و افزایش بیماری های روانی می شود. آلاینده های هوا نیز بیشترین آسیب روحی را به روان انسان وارد می کند.
اضطراب، تحریک پذیری، خشونت و پرخاشگری و همچنین افسردگی از جمله آسیب های روحی و روانی ناشی از آلودگی هوا هستند و حتی آسیب های جسمی وارده به جسم روانی را تشدید می کنند. اختلالات روان تنی به برخی از بیماری های روانی اطلاق می شود که مستقیماً با آسیب مغزی و وضعیت غیرطبیعی محیط شیمیایی مغز مرتبط است و همچنین باعث افزایش خشونت و پرخاشگری و کاهش انطباق با محیط های اجتماعی می شود، اگرچه واکنش افراد بر اساس ژنتیک است. . آموزش خانواده و غیره در مواجهه با محرک های محیطی متفاوت هستند، اما به طور کلی این آلودگی با تقویت اضطراب، مقاومت اجتماعی در برابر فشار محیط اجتماعی را کاهش می دهد. آلودگی هوا باعث گسترش خشونت و پرخاشگری می‌شود، این موضوع یکی از چالش‌های مهم جوامع صنعتی امروزی است که آسیب‌های جسمی، روحی و روانی بی‌شماری را به دنبال دارد، حتی گاهی غیرقابل جبران و عمیق.

 آلودگی هوا

مطالعه این مطلب را از دست ندهید:

استفاده بهینه از تکنولوژی : اپلیکیشن برای کاهش اضطراب

سرب موجود در هوای آلوده چه تاثیری بر روان انسان دارد؟

سرب اثر مخربی بر روح و روان دارد، طبق تحقیقات انجام شده و همچنین اختلالاتی که آلودگی هوا در روح و روان انسان ایجاد می کند، زمانی که سرب در هوا زیاد شود باعث کاهش اثربخشی، کاهش عملکرد، کاهش استرس، نزول کردن. شنوایی حسی و حرکتی باعث اختلالات اعصاب شنوایی و اختلالات یادگیری می شود و زمانی که سرب به دلیل سوخت نامناسب تولید شود باعث افزایش علائم اوتیسم و ​​بیش فعالی در کودکان و کاهش قابل توجه اعتماد به نفس و فراموشی می شود که اتفاق می افتد. رفتار ناسازگارانه در بزرگسالان ، آلودگی هوا می تواند منجر به شیوع بیماری آلزایمر، زوال عقل و پارکینسون شود، زیرا به طور کلی سیستم عصبی مرکزی در برابر آلودگی هوا آسیب پذیر می شود و حتی منجر به بیماری های روانی مانند افسردگی، اضطراب و … می شود. شواهدی از افزایش آلودگی هوا. احتمال افسردگی و علائم اضطراب هنگامی که در معرض هوای آلوده قرار می گیریم، به خصوص زمانی که ذرات بیش از ۲۵ میکرون وجود دارد، غم و اندوه، کاهش ارتباط با دیگران، غیبت در جلسات، احساس تنش، احساسات ممکن است شکایت هایی مانند اضطراب وجود داشته باشد. در افراد شایع است و تجربه این علائم کیفیت زندگی و رضایت افراد را کاهش می دهد و می تواند احساس سلامت روانی و رفاه را در افراد کاهش دهد.

آلودگی هوا

آیا آلودگی هوا می تواند سازگاری مردم با شرایط عادی را دشوارتر کند؟

زمانی که در هوای آلوده هستیم، مشاهده شده است که در چنین مواردی خستگی ذهنی و توانایی سازگاری با مشکلات کاهش می یابد و افرادی که کمتر تحریک می شوند، اضطراب را تجربه می کنند و نسبت به خود واکنش های بیشتری نسبت به اضطراب دارند. این نشان می‌دهد که کاهش دسترسی بدن و مغز به هوای سالم و اکسیژن کافی نیز می‌تواند منجر به افزایش واکنش‌های مبتنی بر اضطراب، تصمیم‌گیری‌های فوری و رفتارهای تکانشی شود. این می تواند سازگاری افراد با شرایط عادی را دشوار کند.
مطالعه این مطلب را از دست ندهید :
فلوکستین قرص شادی آور

آیا آلودگی هوا بر عملکرد مغز و بروز اختلالات روانی تأثیر می گذارد؟

تحقیقات و مطالعات اثرات آلودگی هوا بر رشد و عملکرد مغز و ایجاد آسیب های روانی را نشان می دهد. در حال حاضر، در مطالعات حیوانی، قرار گرفتن در معرض هوای آلوده با ذرات بزرگتر از ۲۵ میکرون به مدت ۱۰ ماه و ۶ ساعت در روز گرما بر رشد مغز تأثیر می گذارد، علائمی مانند اختلالات تمرکز را افزایش می دهد، بنابراین، هنگام قرار گرفتن در معرض هوای آلوده، خطر نمی کنیم. فقط عملکرد مغز و سپس آسیب روانی.

آلودگی هوا

آیا بروز بیماری های جسمی ناشی از آلودگی هوا سلامت روان افراد را به خطر می اندازد؟

آلودگی هوا علاوه بر تاثیر مستقیم بر سلامت روان، بیماری های جسمی مانند آسم را همراه با تنگی نفس و حملات تنفسی افزایش می دهد و علائم روانی مانند اضطراب و بی خوابی را افزایش می دهد و با افزایش تنگی نفس بیمار دچار تنش می شود. از طرفی اضطراب خود می تواند بهبود علائم آسم را به تعویق بیندازد، آلودگی هوا می تواند خطری جدی برای زندگی ما باشد زیرا سلامت جسمی و روانی را تحت تاثیر قرار می دهد، همه ما باید به این مشکل توجه داشته باشیم و از طریق عوامل اساسی کنترل کننده آلودگی هوا و محدودیت ها، می توانیم نقش موثری در سلامت فعلی و آینده خود و فرزندانمان داشته باشیم.

آلودگی هوا و کودکان

آلودگی هوا چه تاثیری بر سلامت روان کودکان دارد؟

آلودگی هوا می تواند باعث کاهش رشد مغز و کاهش ضریب هوشی در کودکان شود که یک مشکل جدی است و می تواند برای جامعه بسیار خطرناک باشد. به همین دلیل مدیران جامعه باید به فکر این موضوع باشند و از آسیب های بیشتر جلوگیری کنند. همچنین همانطور که گفتیم این آلودگی می تواند باعث ضعف عصبی، پرخاشگری، افسردگی همراه با عدم تمرکز و اوتیسم شود.
شواهد حاکی از آن است که کودکان نیز در معرض اثرات نامطلوب آلودگی هوا هستند و احتمال اختلال در رشد مغزی آنها بیشتر است و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوا ممکن است هوش کودکان را کاهش دهد. آسیب هایی که آلودگی هوا به رشد مغز، سلامت روان و هوش کودکان وارد می کند، شایسته توجه جدی است و باید برای مقابله با آن به عنوان یک مشکل جدی برای سلامت جسمی و روانی، اقدام موثری انجام شود. افراد کم هوش و مشکلات روانی هیچ سودی برای جامعه ندارند و خود کودک نیز در آینده دچار این عوارض می شود که ممکن است به سایر اختلالات روانی منجر شود و منجر به فروپاشی عصبی، بیش فعالی و رفتار پرخاشگرانه شود. فقدان مهارت های ارتباطی در کودکان

آلودگی هوا

نتیجه گیری

هوای جهان امروز به دلیل همه فعالیت های صنعتی و اجتماعی آلوده است و این آلودگی نه تنها بر جسم بلکه روح و روان نیز تأثیر می گذارد. بنابراین بهتر است این روزها به سلامت روان بیشتر توجه کنید و در صورت داشتن سابقه بیماری روانی برای داشتن جامعه ای سالم به طور مرتب به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید تا از بروز بیماری های روانی جلوگیری کنید.

 

 

منبع :

سایت اقتصاد آنلاین

سایت خبرگذاری برنا

سایت مینویسیم

سایت خبر ثریا

سایت دکتر ذاکری

http://ravanpezeshkan.com

https://varanpsy.org

Visits: 12

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *