فهرست عناوین
اختلال دوقطبی
اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی و بیماری روانی است. افرادی که این مشکل را دارند احساساتی هستند. معمولا در نوجوانی یا جوانی این اتفاق می افتد.
تعریف و علائم اختلال دوقطبی : اختلال دوقطبی (یا شیدایی و افسردگی) یک اختلال بسیار شایع است که افراد زیادی را در سراسر جهان از جمله ایران تحت تاثیر قرار می دهد.
شروع بیماری معمولاً با یک دوره افسردگی است و پس از یک یا چند دوره افسردگی دوره شیدایی ظاهر می شود. در تعداد کمتری از بیماران، شروع بیماری مانیک یا نیمه شیدایی است. دوره شیدایی از چند روز تا چند ماه طول می کشد و معمولاً به حدی است که بیمار نیاز به درمان جدی به شکل بستری شدن در بیمارستان یا درمان های متعدد دارد. بهبود علائم، به ویژه در مراحل اولیه بیماری، معمولاً منجر به بازگشت به حالت قبل از بیماری می شود که بسیاری از بیماران یا خانواده ها ریشه کن کردن بیماری را به طور کامل و غیر ضروری می دانند. برای ادامه درمان بنابراین مصرف دارو را قطع کردند. با این حال، توقف زودهنگام درمان، خطر عود و عود بیماری را در عرض چند ماه به شدت افزایش می دهد.
ممکن این به این مطلب علاقه مند باشید: نوروفیدبک چیست ؟ برای چه مواردی استفاده می شود؟
اختلال دوقطبی یا بیماری شیدایی- افسردگی یک اختلال مغزی است که باعث تغییرات غیر طبیعی در خلق و خوی فرد می شود. جدای از فراز و نشیب های عادی که همه تجربه می کنند، علائم اختلال دوقطبی شدید است. این علائم می تواند منجر به مشکلات کار و تحصیل و اقدام به خودکشی در روابط اجتماعی شود. شیوع مادام العمر اختلال دوقطبی در جهان بیش از 6 درصد است. اختلال دوقطبی معمولاً در اواخر نوجوانی یا اوایل بزرگسالی ظاهر می شود. با این حال، در برخی از بیماران، اولین علائم بیماری در دوران کودکی یا در اواخر زندگی بروز می کند. این بیماری اغلب به عنوان یک بیماری شناخته نمی شود و افراد می توانند سال ها قبل از تشخیص و درمان مناسب از آن رنج ببرند. مانند دیابت و بیماری قلبی، اختلال دوقطبی یک بیماری طولانی مدت است که فرد باید در طول زندگی خود آن را تحت کنترل دقیق قرار دهد.
علائم :
خلق و خوی بالا (شیدایی) این افراد گاهی اوقات حالتی به نام شیدایی را تجربه می کنند. این بیماران ممکن است ناگهان از اوج شادی به اوج غم سقوط کنند. و هیچ ارتباطی بین خلق و خوی بیمار و آنچه واقعاً در زندگی بیمار اتفاق می افتد وجود ندارد. در ابتدای اپیزود ذهنی، فرد شاد و پرانرژی به نظر می رسد. اگرچه چنین احساساتی منجر به وخامت وضعیت روحی آنها می شود. بنابراین، سعی کنید آنها را متقاعد کنید که در مورد بیماری خود کمک کنند و درک کنند. کمک عملی بسیار مهم است. مطمئن شوید که یکی از دوستان یا خویشاوندان می تواند از شما مراقبت کند.
ممکن این به این مطلب علاقه مند باشید
برخی از علائم و نشانه های این بیماری عبارتند از: • عدم قطعیت، افزایش انرژی و حجم کار • روحیه بسیار بالا و احساس شادی مفرط و اعتماد به نفس • تحریک پذیری شدید • بی وقفه صحبت کردن، بی وقفه فکر کردن، خیلی سریع از موضوعی به موضوع دیگر پریدن • عدم تمرکز، حواس پرت شدن • نیاز به خواب را کاهش دهید باورهای غیر واقعی در مورد توانایی ها و نقاط قوت خود • قضاوت ضعیف • خیلی زیاد • رفتارهای خارج از عرف از مدت ها قبل وجود داشته است • افزایش میل جنسی • سوء مصرف مواد مخدر و مواد مخدر، الکل و محرک ها • رفتار اغوا کننده، مزاحم و پرخاشگرانه
افرادی که در حالت شیدایی هستند، بسیار آشفته، بداخلاق و مغرور هستند. آنها به خواب کمی نیاز دارند (هنجار دو یا سه ساعت در شب است)، سریع و تحت فشار صحبت می کنند، افکار ناپایدار دارند، می توانند از یک موضوع نامربوط به موضوع دیگر گیج و سرگردان بپرند. آنها متفکر هستند، بی پروا رانندگی می کنند، بسیار شاد و مست هستند، به سرعت هزاران دلار خرج می کنند. بسیاری از آنها احساس اغراق آمیزی از اهمیت یا توانایی های خود دارند. در موقعیت های عاشقانه ملایم، انرژی بالا، تفکر سریع و نیاز به کمی خواب می تواند به طور موقت به یک سرمایه گذاری هیجان انگیز تبدیل شود. مردم.. در تکانشگری شدید، افراد روان پریشی می شوند، به این معنی که فرآیندهای ذهنی یا توانایی آنها در قضاوت واقعیت سازگار نیست. آنها به توانایی های خود اعتماد زیادی پیدا می کنند و در نهایت از داشتن قدرت پیش بینی راضی هستند. یک مسیحی بالقوه گاهی اوقات میتواند وظایف روزانهاش را رها کند و ساعتها را صرف خواندن کتاب مقدس و صحبت با کسی درباره خدا کند.
ممکن است به این مطلب علاقه مند باشید: اضطراب فراگیر چیست؟
جری ده سال بود که یک فروشگاه کفش کوچک اما موفق را اداره می کرد که شیدایی شد و شروع به برنامه ریزی برای گسترش تجارت خود کرد. او معتقد بود که نقشهاش میتواند فروشگاهش را در سراسر ایالت یا حتی ایالات متحده معروف کند، او بیست و چهار فروشگاه دیگر را اجاره کرد و قبل از اینکه خانوادهاش مانع از او شوند، دهها هزار جفت کفش سفارش داد. خوشبختانه همسرش توانست این وضعیت را برطرف کند. او اجاره ساختمان ها را لغو کرد و قبل از اینکه خانواده بالاخره ورشکست شوند، کفش ها را دوباره به تولید رساند! بسیاری از افراد مبتلا به این اختلال باید طی چندین سال به پزشکان زیادی مراجعه کنند تا اینکه فرد علت اصلی را کشف کند. تشخیص حالت سرخوشی که بخشی از اختلال دوقطبی است در ابتدا دشوار است. بسیاری از مردم فکر می کنند که یک فرد شیدایی فردی شاد و پرانرژی است، آنها نمی دانند که شیدایی می تواند فرد را پارانوئید، تحریک پذیر، تحریک پذیر و بسیار قوی کند. . شیدایی خفیف را می توان با تغییرات رفتاری طبیعی اشتباه گرفت. بسیاری از افراد مبتلا به این اختلال، مانند تریسی، مجبورند برای یافتن علت اصلی بیماری خود به پزشکان زیادی مراجعه کنند.
خلق و خوی افسردگی
افسردگی ممکن است قبل یا به دنبال یک دوره شیدایی در این بیماران باشد. درصد کمی از بیماران ممکن است در طول بیماری خود افسردگی را تجربه نکنند. افراد افسرده احساس غمگینی و دلتنگی می کنند، سطح انرژی پایینی دارند، خواب کم یا زیاد شده، علاقه خود را به فعالیت های لذت بخش از دست می دهند، احساس بی ارزشی می کنند، نمی توانند تمرکز کنند و افکار خودکشی دارند. افراد افسرده معمولاً احساس گناه می کنند، خود را محکوم می کنند و ممکن است قبول کنند که خدا آنها را دوست ندارد یا معتقدند که نجات خود را از دست داده اند. رفتار برخی افراد بین شیدایی، افسردگی و عادی بودن در نوسان است. گاهی شیدایی و افسردگی با هم وجود دارند که به آن روان پریشی مختلط می گویند. این اختلال با علائم زیر تشخیص داده می شود: افکار خودکشی، حالت شیدایی، می تواند به فرد انرژی کافی برای برنامه ریزی برای خودکشی بدهد، اما یک فرد افسرده این انرژی را ندارد.
در این مقاله سعی می کنیم تا با فواید و عوارض خانه تکانی از جنبه سلامت و روانشناسی بررسی کنیم: خانه تکانی ، عوارض و فواید آن
حالت مختلط
احساسات مختلط (یا حالت های مختلط) شرایطی هستند که در آن هر دو نشانه شیدایی و افسردگی با هم ظاهر می شوند (مانند تحریک پذیری، اضطراب، خستگی، احساس گناه، پرخاشگری، تحریک پذیری، افکار خودکشی، اضطراب، شک یا پارانویا، گفتار نامفهوم و خشم). گریه در شیدایی یا فکر سریع در افسردگی حالت های مختلط اغلب خطرناک ترین زمان ها در اختلالات خلقی هستند. به دلیل رفتارهایی مانند مصرف مواد مخدر اختلال هراس و اقدام به خودکشی به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت.
تشخیص و زیر مجموعه ها
اختلال دوقطبی اغلب به زیر دسته های زیر تقسیم می شود: اختلال دوقطبی نوع 1 (نوع یک) وجود یک یا چند دوره شیدایی. وجود یک دوره افسردگی یا نیمه شیدایی برای تشخیص اجباری نیست، اما گاهی اوقات رخ می دهد.
ممکن است به این مطلب علاقه مند باشید: آدرس مرکز نوروفیدبک در مشهد، بهترین مرکز درمانی نوروفیدبک در مشهد
انواع اختلال دوقطبی
ممکن است به این مطلب علاقه مند باشید:
علت شناسی اختلال دو قطبی
تشخیص
علت پیدایش اختلال دو قطبی
اگر شما و یا اطرافیانتان از این دارو استفاده می کنند توصیه میکنیم این مقاله را حتما مطالعه کنید: فلوکستین برای چیست؟