اختلال دوقطبی

اختلال دوقطبی

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی و بیماری روانی است. افرادی که این مشکل را دارند احساساتی هستند. معمولا در نوجوانی یا جوانی این اتفاق می افتد.

تعریف و علائم اختلال دوقطبی : اختلال دوقطبی (یا شیدایی و افسردگی) یک اختلال بسیار شایع است که افراد زیادی را در سراسر جهان از جمله ایران تحت تاثیر قرار می دهد.

اختلال دوقطبی

شروع بیماری معمولاً با یک دوره افسردگی است و پس از یک یا چند دوره افسردگی دوره شیدایی ظاهر می شود. در تعداد کمتری از بیماران، شروع بیماری مانیک یا نیمه شیدایی است.
دوره شیدایی از چند روز تا چند ماه طول می کشد و معمولاً به حدی است که بیمار نیاز به درمان جدی به شکل بستری شدن در بیمارستان یا درمان های متعدد دارد. بهبود علائم، به ویژه در مراحل اولیه بیماری، معمولاً منجر به بازگشت به حالت قبل از بیماری می شود که بسیاری از بیماران یا خانواده ها ریشه کن کردن بیماری را به طور کامل و غیر ضروری می دانند. برای ادامه درمان بنابراین مصرف دارو را قطع کردند. با این حال، توقف زودهنگام درمان، خطر عود و عود بیماری را در عرض چند ماه به شدت افزایش می دهد.

ممکن این به این مطلب علاقه مند باشید:

نوروفیدبک چیست ؟  برای چه مواردی استفاده می شود؟

اختلال دوقطبی یا بیماری شیدایی- افسردگی یک اختلال مغزی است که باعث تغییرات غیر طبیعی در خلق و خوی فرد می شود. جدای از فراز و نشیب های عادی که همه تجربه می کنند، علائم اختلال دوقطبی شدید است. این علائم می تواند منجر به مشکلات کار و تحصیل و اقدام به خودکشی در روابط اجتماعی شود.
شیوع مادام العمر اختلال دوقطبی در جهان بیش از ۶ درصد است. اختلال دوقطبی معمولاً در اواخر نوجوانی یا اوایل بزرگسالی ظاهر می شود. با این حال، در برخی از بیماران، اولین علائم بیماری در دوران کودکی یا در اواخر زندگی بروز می کند.
این بیماری اغلب به عنوان یک بیماری شناخته نمی شود و افراد می توانند سال ها قبل از تشخیص و درمان مناسب از آن رنج ببرند. مانند دیابت و بیماری قلبی، اختلال دوقطبی یک بیماری طولانی مدت است که فرد باید در طول زندگی خود آن را تحت کنترل دقیق قرار دهد.

علائم :

خلق و خوی بالا (شیدایی)
این افراد گاهی اوقات حالتی به نام شیدایی را تجربه می کنند. این بیماران ممکن است ناگهان از اوج شادی به اوج غم سقوط کنند. و هیچ ارتباطی بین خلق و خوی بیمار و آنچه واقعاً در زندگی بیمار اتفاق می افتد وجود ندارد.
در ابتدای اپیزود ذهنی، فرد شاد و پرانرژی به نظر می رسد. اگرچه چنین احساساتی منجر به وخامت وضعیت روحی آنها می شود. بنابراین، سعی کنید آنها را متقاعد کنید که در مورد بیماری خود کمک کنند و درک کنند. کمک عملی بسیار مهم است. مطمئن شوید که یکی از دوستان یا خویشاوندان می تواند از شما مراقبت کند.

ممکن این به این مطلب علاقه مند باشید

خواب‌ هراسی ، ترس از خواب یا سومنوفوبیا چیست؟

برخی از علائم و نشانه های این بیماری عبارتند از:
• عدم قطعیت، افزایش انرژی و حجم کار
• روحیه بسیار بالا و احساس شادی مفرط و اعتماد به نفس
• تحریک پذیری شدید
• بی وقفه صحبت کردن، بی وقفه فکر کردن، خیلی سریع از موضوعی به موضوع دیگر پریدن
• عدم تمرکز، حواس پرت شدن
• نیاز به خواب را کاهش دهید
باورهای غیر واقعی در مورد توانایی ها و نقاط قوت خود
• قضاوت ضعیف
• خیلی زیاد
• رفتارهای خارج از عرف از مدت ها قبل وجود داشته است
• افزایش میل جنسی
• سوء مصرف مواد مخدر و مواد مخدر، الکل و محرک ها
• رفتار اغوا کننده، مزاحم و پرخاشگرانه

اختلال دوقطبی

افرادی که در حالت شیدایی هستند، بسیار آشفته، بداخلاق و مغرور هستند. آنها به خواب کمی نیاز دارند (هنجار دو یا سه ساعت در شب است)، سریع و تحت فشار صحبت می کنند، افکار ناپایدار دارند، می توانند از یک موضوع نامربوط به موضوع دیگر گیج و سرگردان بپرند. آنها متفکر هستند، بی پروا رانندگی می کنند، بسیار شاد و مست هستند، به سرعت هزاران دلار خرج می کنند. بسیاری از آنها احساس اغراق آمیزی از اهمیت یا توانایی های خود دارند.
در موقعیت های عاشقانه ملایم، انرژی بالا، تفکر سریع و نیاز به کمی خواب می تواند به طور موقت به یک سرمایه گذاری هیجان انگیز تبدیل شود. مردم..
در تکانشگری شدید، افراد روان پریشی می شوند، به این معنی که فرآیندهای ذهنی یا توانایی آنها در قضاوت واقعیت سازگار نیست. آنها به توانایی های خود اعتماد زیادی پیدا می کنند و در نهایت از داشتن قدرت پیش بینی راضی هستند. یک مسیحی بالقوه گاهی اوقات می‌تواند وظایف روزانه‌اش را رها کند و ساعت‌ها را صرف خواندن کتاب مقدس و صحبت با کسی درباره خدا کند.

ممکن است به این مطلب علاقه مند باشید:

اضطراب فراگیر چیست؟

جری ده سال بود که یک فروشگاه کفش کوچک اما موفق را اداره می کرد که شیدایی شد و شروع به برنامه ریزی برای گسترش تجارت خود کرد. او معتقد بود که نقشه‌اش می‌تواند فروشگاهش را در سراسر ایالت یا حتی ایالات متحده معروف کند، او بیست و چهار فروشگاه دیگر را اجاره کرد و قبل از اینکه خانواده‌اش مانع از او شوند، ده‌ها هزار جفت کفش سفارش داد. خوشبختانه همسرش توانست این وضعیت را برطرف کند. او اجاره ساختمان ها را لغو کرد و قبل از اینکه خانواده بالاخره ورشکست شوند، کفش ها را دوباره به تولید رساند! بسیاری از افراد مبتلا به این اختلال باید طی چندین سال به پزشکان زیادی مراجعه کنند تا اینکه فرد علت اصلی را کشف کند.
تشخیص حالت سرخوشی که بخشی از اختلال دوقطبی است در ابتدا دشوار است. بسیاری از مردم فکر می کنند که یک فرد شیدایی فردی شاد و پرانرژی است، آنها نمی دانند که شیدایی می تواند فرد را پارانوئید، تحریک پذیر، تحریک پذیر و بسیار قوی کند. . شیدایی خفیف را می توان با تغییرات رفتاری طبیعی اشتباه گرفت. بسیاری از افراد مبتلا به این اختلال، مانند تریسی، مجبورند برای یافتن علت اصلی بیماری خود به پزشکان زیادی مراجعه کنند.

اختلال دوقطبی

خلق و خوی افسردگی

افسردگی ممکن است قبل یا به دنبال یک دوره شیدایی در این بیماران باشد. درصد کمی از بیماران ممکن است در طول بیماری خود افسردگی را تجربه نکنند.
افراد افسرده احساس غمگینی و دلتنگی می کنند، سطح انرژی پایینی دارند، خواب کم یا زیاد شده، علاقه خود را به فعالیت های لذت بخش از دست می دهند، احساس بی ارزشی می کنند، نمی توانند تمرکز کنند و افکار خودکشی دارند. افراد افسرده معمولاً احساس گناه می کنند، خود را محکوم می کنند و ممکن است قبول کنند که خدا آنها را دوست ندارد یا معتقدند که نجات خود را از دست داده اند. رفتار برخی افراد بین شیدایی، افسردگی و عادی بودن در نوسان است. گاهی شیدایی و افسردگی با هم وجود دارند که به آن روان پریشی مختلط می گویند. این اختلال با علائم زیر تشخیص داده می شود: افکار خودکشی، حالت شیدایی، می تواند به فرد انرژی کافی برای برنامه ریزی برای خودکشی بدهد، اما یک فرد افسرده این انرژی را ندارد.

در این مقاله سعی می کنیم تا با فواید و عوارض خانه تکانی از جنبه سلامت و روانشناسی بررسی کنیم:

 خانه تکانی ، عوارض و فواید آن

حالت مختلط

احساسات مختلط (یا حالت های مختلط) شرایطی هستند که در آن هر دو نشانه شیدایی و افسردگی با هم ظاهر می شوند (مانند تحریک پذیری، اضطراب، خستگی، احساس گناه، پرخاشگری، تحریک پذیری، افکار خودکشی، اضطراب، شک یا پارانویا، گفتار نامفهوم و خشم). گریه در شیدایی یا فکر سریع در افسردگی حالت های مختلط اغلب خطرناک ترین زمان ها در اختلالات خلقی هستند. به دلیل رفتارهایی مانند مصرف مواد مخدر اختلال هراس و اقدام به خودکشی به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت.

اختلال دوقطبی

تشخیص و زیر مجموعه ها

اختلال دوقطبی اغلب به زیر دسته های زیر تقسیم می شود:
اختلال دوقطبی نوع ۱ (نوع یک)
وجود یک یا چند دوره شیدایی. وجود یک دوره افسردگی یا نیمه شیدایی برای تشخیص اجباری نیست، اما گاهی اوقات رخ می دهد.

ممکن است به این مطلب علاقه مند باشید:

آدرس مرکز نوروفیدبک در مشهد، بهترین مرکز درمانی نوروفیدبک در مشهد

انواع اختلال دوقطبی

الف – نوع یک
یکی از انواع عمده اختلالات خلقی دوقطبی I (I) است. این اختلال با وضعیت عاطفی مداوم فرد مرتبط است. این بیماران دوره های افسردگی و دوره های شادی دارند. حداقل یک بار در هفته یک دوره خلق و خوی روانی وجود دارد، اما اغلب بیماران دوره های افسردگی را نیز تجربه می کنند، اما برخی دوره های روان پریشی را تجربه می کنند.
دوره های شیدایی بدون درمان ۳ تا ۶ ماه طول می کشد.افسردگی در صورت عدم درمان به مدت ۱۲-۶ ماه ادامه می یابد.
افراد در فاز شیدایی با گسترش ذهنی، افکار پرش، بی خوابی، افزایش اعتماد به نفس، تفکر درخشان، بیماران در فاز افسردگی با کاهش انرژی و علاقه، احساس گناه، مشکلات مشخص می شوند. توجه، از دست دادن اشتها. مانیا شخصیتی است که ریشه در بسیاری از افسانه های باستانی دارد که با رفتارهای دیوانه کننده، خیره شدن و حرکات زرق و برق دار مشخص می شود. دوره های شیدایی نسبت به افسردگی شایع تر است.
اختلال دوقطبی (I) اغلب با افسردگی آغاز می شود (۷۵٪ در زنان و ۶۷٪ در مردان) و یک اختلال عود کننده است. بسیاری از بیماران هم از شیدایی و هم از افسردگی رنج می برند. یک سیکل قاعدگی درمان نشده حدود ۳ ماه طول می کشد. حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد از بیماران دوقطبی ممکن است دو سال پس از اولین حمله دچار حمله دوم شوند.
در اختلال دوقطبی I، میزان شیوع حدود ۱ درصد در طول زندگی است. هزینه این اختلال برای بیماران و خانواده های آنها و جامعه قابل توجه است. شیوع این بیماری در مردان و زنان یکسان است.
اختلال دوقطبی
میانگین سن شروع این بیماری ۳۰ سال است، اما از ۵ یا ۶ سال تا ۵۰ سال متغیر است. در زمینه ازدواج، این بیماری در افراد مطلقه یا مجرد بیشتر از افراد متاهل است. آمار طلاق نیز در این گروه از افراد بالاست.
اختلال دوقطبی نوع I (I) در کودکان و نوجوانان در نوجوانان، علائم شیدایی می تواند به طور طبیعی ظاهر شود و علامت اصلی این گروه مصرف الکل است. درگیری ها و درگیری ها میزان بروز این بیماری در کودکان و نوجوانان ۱ درصد است و شروع آن می تواند در سن ۸ سالگی باشد.
ممکن است به این مطلب علاقه مند باشید:

علت شناسی اختلال دو قطبی

عوامل بیولوژیکی، عوامل ژنتیکی و عوامل روانی. جامعه یا مجموع آنها ممکن است مسئول این بیماری باشد. عوامل بیولوژیکی مهم عبارتند از انتقال دهنده های عصبی و اختلالات عصبی غدد درون ریز. عوامل ژنتیکی نقش مهمی را ایفا می کنند، زیرا مطالعات نشان داده است که اگر یکی از والدین به این اختلال مبتلا باشد، احتمال ابتلای فرزندشان به این اختلال ۲۵ درصد است و اگر هر دو والدین اختلال دوقطبی داشته باشند، احتمال ابتلای کودک به این اختلال بیشتر است. بروز از ۵۰ تا ۷۵ درصد است. عوامل روانی و اجتماعی بسیاری به تنهایی و یا همراه با عوامل دیگر می توانند در بروز این بیماری نقش داشته باشند.
از آن جمله می توان به حوادث زندگی و استرس های محیطی، خانواده، عوامل شخصیتی قبل از بیماری و موارد دیگر اشاره کرد.
اختلال دوقطبی

تشخیص

این بیماری با دوره های شیدایی و افسردگی مشخص می شود. علائم و نشانه های افسردگی و توضیحات مربوط به آن در قسمت افسردگی سایت آمده است و همانطور که از همان علائم و نشانه ها برای تشخیص استفاده می شود، تکرار نمی شوند، اما علائم و نشانه هایی که ملاک دوره شیدایی محسوب می شوند. و توسط متخصص ارزیابی می شود تا زمان تشخیص این بیماری شامل:
۱- احساس غرور یا یک دوره خاص خلق و خوی غیرعادی و مداوم حداقل یک هفته.
۲- وجود ۲ یا ۳ یا بیشتر از علائم زیر:
الف) عزت نفس را افزایش دهید.
ب) کاهش نیاز به خواب (مثلاً ۳ ساعت خواب برای آنها کافی است)
ج) احساس فشار برای صحبت بیشتر از حد معمول یا صحبت کردن دائم.
د) تفکر وسواسی یا اثرات روانی افکار وسواسی.
ه) اضطراب حواس (آنها به راحتی توسط محرک های بیرونی ناچیز منحرف می شوند)
و) افزایش رفتار هدفمند (فعالیت اجتماعی، حرفه ای، آموزشی، جنسی) یا تحریک فعالیت ذهنی.
ی) مشارکت بیش از حد در فعالیت‌های لذت‌بخش با نتایج بالقوه دردناک، مانند زیاده‌روی افسارگسیخته، بی‌احتیاطی‌های جنسی، یا سرمایه‌گذاری‌های حرفه‌ای ناآگاهانه.
۳- باعث تداخل در عملکرد کاری، فعالیت های اجتماعی یا روابط بین فردی می شود و ممکن است برای جلوگیری از آسیب به خود یا دیگران نیاز به بستری شدن داشته باشد.
B اختلال دوقطبی II است
بدون دوره شیدایی، یک یا چند قسمت نیمه شیدایی و یک یا چند دوره افسردگی اساسی.
در این نوع بیش از یک دوره افسردگی شدید وجود دارد. اگر شدت خلق شیدایی کم باشد. به این نوع هیپومانیا می گویند. سیکلوتیمیا
دوره های نیمه شیدایی با دوره های افسردگی که به شدت افسردگی اساسی نیستند.
در این نوع، شدت نوسانات خلقی به اندازه اختلال دوقطبی شدید نیست، اما می تواند بیشتر طول بکشد. این وضعیت می تواند منجر به اختلال دوقطبی شود.
ج – اختلال دوقطبی با تناوب سریع
اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی به طور متوسط ​​۰.۴ تا ۰.۷ دوره در سال دارند که سه تا شش ماه طول می کشد. چرخه های سریع به افرادی اطلاق می شود که بیش از سه دوره در سال را تجربه می کنند. این عنوان شامل بخش قابل توجهی از بیماران دوقطبی است. در برخی منابع، عناوین چرخه بسیار سریع به عنوان چرخه بسیار سریع یا چرخه بسیار سریع تعریف شده است.
یکی از تعریف‌های چرخش بسیار، بسیار سریع، تغییر در خلق و خوی طی یک دوره ۲۴ تا ۴۸ ساعته است. در این دسته، سالانه بیش از ۴ نوسان خلقی وجود دارد. این نوع در حدود ۱۰ درصد از افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دیده می شود و ممکن است با نوع ۱ یا ۲ مرتبط باشد.
اختلال دوقطبی

علت پیدایش اختلال دو قطبی

اگرچه علت دقیق این بیماری هنوز ناشناخته است، اما محققان معتقدند اختلال دوقطبی ارثی است و ترکیب ژنتیکی انسان در این بیماری موثرتر از تربیت آنهاست. ممکن است مشکلات جسمی در بخشی از مغز که وضعیت روانی را کنترل می کند، علت این اختلالات باشد. به همین دلیل است که می توان این بیماری ها را با دارو درمان کرد. از سوی دیگر، نوسانات خلقی گاهی اوقات می تواند ناشی از استرس یا بیماری باشد.

اگر شما و یا اطرافیانتان از این دارو استفاده می کنند توصیه میکنیم این مقاله را حتما مطالعه کنید:

فلوکستین برای چیست؟ 

ویژگی های بیماران شیدایی

بیماران شیدایی روحیه خوبی دارند، تحریک پذیر هستند و به راحتی اعصاب خود را از دست می دهند، مست هستند، می توانند برای غریبه ها فریبنده باشند و عادی به نظر می رسند، زمانی که خواسته هایشان مانع می شود پرخاشگر می شوند، تمایل دارند که دوست داشته باشند. لباس‌هایی با رنگ‌های روشن و نامتجانس بپوشند و جواهرات بپوشند، دوست دارند لباس‌های آشکار بپوشند، ممکن است بخواهند لباس‌های خود را در مکان‌های عمومی در بیاورند، از نظر ذهنی درگیر افکار مذهبی، سیاسی، اقتصادی، جنسی و حقوقی هستند.
افراد مانیا شاد، پرحرف، گاهی شوخ طبع و بی ادب هستند و سطح تحمل آن ها پایین است که به زودی منجر به عصبانیت و رفتار خصمانه می شود. نحوه صحبت کردن این افراد اغلب آنقدر بلند و سریع است که شنوندگان به سختی درک می کنند و نمی توانند صحبت را متوقف کنند. عدم تمرکز، هنگام صحبت از شاخه می پرند.
هذیان و توهم ممکن است رخ دهد. آنها به راحتی حواسشان پرت می شود، متکبر و با اعتماد به نفس هستند. حافظه این افراد آسیبی نمی بیند. حدود ۷۵ درصد از آنها مهاجم و تهدید کننده هستند. احتمال خودکشی و خودکشی نیز در بین این افراد وجود دارد. اسراف می کنند و ممکن است دارایی خود را به دیگران بدهند. دروغگویی و خیانت در میان آنها رایج است. تشخیص اختلال دوقطبی مستلزم بروز شیدایی است. یعنی اگر بیماری بیمار ابتدا با پریود شیدایی شروع شده باشد یا اگر ابتدا با افسردگی شروع شده ولی الان دچار شیدایی شده است تشخیص بیماری دوقطبی I داده می شود اما اگر افسرده باشد تشخیص افسردگی گرفته می شود. نگه دارید تا دوره دیوانگی مشاهده شود.
تظاهرات این دوره ها متفاوت است، مثلاً فرد می تواند در یک روز هم دوره شیدایی و هم دوره افسردگی را تجربه کند. یا اینکه فردی به یکی از این اختلالات مبتلا شود و پس از مدتی بهبودی دچار دوره جدیدی شود.
اختلال دوقطبی

 بیماران مشهور

از افراد مشهور مبتلا به این بیماری می‌توان ونسان ونگوگ، لودویگ ون بتهوون، ناپلئون بناپارت، ارنست همینگوی، وینستون چرچیل، آیزاک نیوتن و از میان سلبریتی های معروف می توان به سلنا گومز، کانیه وست ( یه ) ،ماریا کری، لیندا همیلتون ، کاترین زتا جونز ، اسکات استپ ،ویرجینیا وولف، تد ترنر ، دمی لاواتو ،مل گیبسون،فرانسیس فورد کاپولا ، ریچارد دریفوس، پاتریک جی کندی، رنه روسو ،چارلی شین ،بن استیلر ،کریس براون ،آرون کارتر و لئوناردو دی کاپریو را نام برد.
چرچیل افسردگی اختلال دوقطبی را سگ سیاه می‌نامید.  

روشهای درمان:

درمان در تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی مناسب ، روان درمانی ،درمانهای دارویی و غیر دارویی به اشخاصی که دچار اختلال دوقطبی هستند بسیار کمک میکند. در کلینیک زندگی شاد شما می توانید از روشهای دارویی و غیر دارویی برای درمان و بهتر شدن سبک زندگی استفاده کنید. اطرافیان کسانی که از این اختلال رنج می برند باید مراقبت ها و آموزشهای لازم در رابطه با نحوه مصرف دارو و ارتباط با بیماران در زمان شیدایی و افسردگی را ببینند.
اختلال دوقطبی یک بیماری قابل درمان است و افرادی که مبتلا به این بیماری می باشند می توانند زندگی خوب و سازنده ای داشته باشند.

رزرو نوبت در کلینیک زندگی شاد

منابع :

Visits: 23

۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *